Douã proiecte pentru minerii din Valea Jiului, în dezbatere

Douã proiecte importante pentru minerii din Valea Jiului au fost dezbãtute la Bucuresti. Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri s-a reunit pentru a dezbate douã proiecte legislative importante pentru comunitãtile miniere din Valea Jiului. Este vorba de proiectul de hotãrâre privind aprobarea acordãrii ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cãrbune necompetitive din cadrul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A., pentru anul 2020 si proiect de hotãrâre privind aprobarea acordãrii ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cãrbune necompetitive din cadrul Societãtii Complexul Energetic Hunedoara – S.A. (în insolventã) pentru anul 2020.
Secretarul General al Confederatiei a prezentat argumentele colegilor de la Sindicatul Muntele din cadrul CEH S.A. si de la Sindicatul Huila din cadrul Societãtii Nationale de Închideri de Mine Valea Jiului S.A.
Dezbaterile au fost prezidate de domnul Adrian Ciontea, Vicepresedintele Comisiei de Dialog Social, iar în urma discutiilor participantii au avizat favorabil cele douã proiecte de acte normative. Înainte de a fi adoptate de Guvernul României, mai trebuie obtinute avizele de la Ministerul Finantelor Publice si de la Ministerul Justitiei, iar apoi avizele Comisiilor de specialitate din Consiliul Economic si Social precum si avizul Plenului CES.
Cosmin BACIU