Douã muziciene recunoscute au venit sã îi sprijine pe tinerii artisti

Un nou concert a avut loc sub egida Fabricii de pian. De aceastã datã, au venit sã sustinã cultura  muzicalã a Vãii Jiului si proiectul „Fabrica De Pian” douã concertiste de renume ale muzicii clasice românesti: Mihaela Manciu (flaut) si Alexandra Glogojan (pian). Ambele concertiste sunt profesoare la Liceul de Muzicã din Brasov si muziciene recunoscute.
Alexandra Glogojan este fostã elevã a Sectiei de Muzicã din cadrul Scolii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petrosani, pasiunea pentru pian fiindu-i dezvoltatã de cãtre omul care i-a fost alãturi timp de opt ani si alãturi de care a format un remarcabil duo elev-profesor, al cãrui succes a fost  certificat de nenumãratele concursuri nationale si internationale câstigate. Este despre vorba despre doamna  profesoara Adina Stan.
Alexandra a rãspuns prezent invitatiei de a concerta la Petrosani, pentru a sustine  proiectul „Fabrica De Pian”. Alãturi de colega ei, a adus un plus  culturii muzicale din Valea Jiului si un sprijin real proiectului prin care se doreste achizitionarea unui pian de concert si revitalizarea cu instrumente muzicale a Sectiei de Muzicã a Scolii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petrosani.  Publicul a apreciat eleganta interpretãrii si virtuozitatea celor douã instrumentiste. Timp de mai bine de o orã, au putut fi ascultate compozitii cunoscute, precum: Philippe Gaubert „Berceuse”, Philippe Gaubert „Madrigal”, Frédéric Chopin „Valse”, Claude Debussy „Reverie”, Claude Debussy „Arabesque”, Gabriel Fauré „Sicilienne”, Georges Hue „Serenada”, Émile Pessard „Andalouse”, Emile Noblot „Melodie”.
Între flautul care s-a dovedit a fi, si de aceastã datã, fermecat si pianul magic, cuceritor, s-a creat o poveste de primãvarã care va rãmâne în sufletul  auditoriului. Pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petrosani a avut loc, asadar, un concert de exceptie, înaltãtor si îndelung aplaudat. Finalul concertului a fost, de asemenea, emotionant si memorabil. Concertistele l-au invitat la bis pe micul geniul al pianului, talentatul elev Radu Torok, care a reusit sã impresioneze prin interpretarea când diafanã, când  tumultoasã a „Tocattei” de George Enescu.
Concertul „Fleurs De Printemps” a fost organizat de „Fabrica De Pian”, Lions Club, Scoala Gimnazialã „I. G. Duca” din Petrosani, Clubul Copiilor Petrila si a avut douã obiective: strângerea de fonduri pentru achizitionarea unui pian de concert, revitalizarea cu instrumente muzicale a Sectiei de Muzicã a Scolii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petrosani si decorarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului de Urgentã din Petrosani cu personaje din filme de animatie.
În sprijinul acestui eveniment au venit oameni de seamã si personalitãti din Valea Jiului care au înteles pe deplin cã faptele bune pot fi prezente si realizate oriunde. Prin puterea exemplului, acestia aduc comunitãtii  un plus de valoare umanã.
Cosmin BACIU