Două autotrenuri s-au ciocnit la intrarea în Bănița

D ouă autotrenuri s-au ciocnit miercuri dimineață, puțin înainte de ora 6,00, la intrarea în localitatea Bănița, iar timp de ore bune, circulația rutieră s-a desfășurat alternativ pe un singur sens de mers.

Unul dintre șoferi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Accidentul s-a petrecut pe drumul național 66, iar cele două mașini circulau din sensuri opuse. Polițiștii spun că unul dintre șoferii implicați nu a ținut banda, pe sensul lui de mers. „Din primele cercetări, se pare că evenimentul rutier a avut loc pe fondul nepăstrării unei distanțe laterale suficiente, în momentul efectuării unei manevre de depășire. Este vorba despre două autocamioane care se deplasau pe DN 66, pe raza localității Crivadia. Din păcate, au rezultat și victime, ca urmare a acestui eveniment rutier”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Pompierii și paramedicii SMURD au sosit imediat la fața locului, iar unul dintre șoferi a fost transportat la Spitalul de Urgență DIN Petroșaqni. Vorbim despre un șofer de 47 de ani din Gorj, care a suferit mai multe răni ușoare. Celălalt șofer este din județul Dolj și are 38 de ani.
Poliția a deschis un dosar de cercetare penală și continuă cercetările sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Timp de mai multe ore, circulația rutieră s-a desfășurat pe un sigur fir și cu dificultate, ambele mașini find de dimensiuni mari.
Diana Mitrache