Invatamant

Două ateliere de ultimă generație, pentru elevii de la Dimitrie Leonida

C ei care urmează cursurile și vor să plece din școală cu o meserie pe care să o practice imediat, pot veni la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, unde cel puțin două dintre atelierele de aici au fost recent dotate.

Vorbim despre cel de croitorie, ori cel de cosmetică și coafură, iar băieții care vor să se facă mecanici auto au și ei un laborator la fel de bun.
Meseria de manichiurist, ori cea de frizer sau coafor este extrem de bine văzută și, ca urmare, după terminarea
cursurilor, orice elev poate să își deschidă propria-i afacere. Așa că profesorii au acum și un laborator complet pentru ei.
„Practica elevilor se poate desfășura atât la agenții economici cu care noi încheiem parteneriate nla începutul anului școlar, dar și nîn atelierele școlii. În acest sens, am reușit să amenajăm, cu o fnanțare de la Asociația Edu Pro, un atelier de estetică de la A la Z, cu echipamente noi, moderne, exact cum se găsesc pe piața muncii. Elevii vor pleca de aici pregătiți și, dacă vor avea șansa, ei își pot deschide
propria lor afacere în acest sens”, a spus Mihaela Marița, director Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Petroșani.
Profesorii de aici mai spun și că atelierul de textile este total reamenajat și îmbunătățit, iar locația s-a extins într-un spațiu mai mare, cu dotări noi.
Și nici elevii care vor să devină mecanici auto nu au fost neglijați, ei avânt
un atelier în școală, dar ei se pregătesc și la agenții economici, adică la diverse service-uri auto, care ulterior îi poate angaja direct.
Diana Mitrache