Dosar penal pentru cei care au organizat rafting pe Jiu

F irma Transilvania Extrem Adventures din Cluj este cercetată penal, după ce a organizat pe Jiu, la finele săptămânii trecute, partida de rafting. Asta, după ce un bărbat din Sibiu și-a pierdut viața, iar condițiile meteo nu erau tocmai favorabile.

„Nu uitați să vă programați la tură de rafting de pe Jiu, din acest weekend! Va fi cu valuri mari și distracție și mai mare!”.
Acesta a fost anunțul lansat de cei care au crezut că aventura de pe Jiu va fi una frumoasă și de neuitat. Doar că, bărcile s-au răsturnat, un bărbat de 36 de ani din Sibiu și-a pierdut viața, iar o femeie a ajuns la Spitalul de Urgență de la Petroșani cu hipotermie. Iar pentru asta, poliția din Gorj a deschis un dosar de cercetare penală.
„Polițiștii din cadrul postului de poliție orașului Bumbești Jiu au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, pe albia râului Jiu s-ar fi răsturnat 3 bărci gonflabile, cu mai multe persoane care practicau rafting. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în urma cativătății de rafting, organizat de o societate comercială din Cluj, un bărbat de 36 de ani din municipiul Sibiu, care se afla în una dintre bărcile răsturnate, a fost adus la mal, iar în urma manevrelor de resuscitare aplicate de către echipajul venit la fața locului, a fost constatat decesul bărbatului. În cauză, s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a spus Lorena Ghiță, purtător de cuvânt IPJ Gorj.
Totul s-a petrecut pe fondul unul râu la cote foarte mari, cu viitură puternică de pe versanți, motiv pentru care cele trei bărci de rafting cu 22 de persoane s-au răsturnat într-o zonă deosebit de greu accesibilă. Majoritatea participanților au ieșit singuri la mal, în porțiunea cu șosea, dar pentru bărbatul de 36 de ani nu s-a mai putut face nimi. Asta, în timp ce alți 6 temerari au ieșit pe malul opus șoselei, de unde au fost recuperați de salvamontiștii din Gorj și Hunedoara.
Acțiunea de salvare a fost dificilă, din cauza terenului accidentat și a
faptului că în acele momente în zona a fost o ploaie puternică, cu fulgere și grindină. Organizatorul va răspunde penal pentru ceea ce s-a petrecut acolo.
Diana Mitrache