6200 de măşti aduse direct din China au ajuns, astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara şi urmează să fie distribuite, prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Hunedoara, către:
– Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara – 2000 de bucăţi;
. Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad – 1000 de bucăţi;
. Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu – 1000 de bucăţi;
. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş – 500 bucăţi;
– Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – 1700 de bucăţi.
Măştile chirurgicale au fost donate de domnul Zhao Qi, administratorul unui restaurant chinezesc situat în centrul municipiului Deva.
Alte 1800 de măşti, care vor sosi în cursul zilei de vineri, vor fi donate în completare, de către reprezentanţii restaurantului, Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Din cauza restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, restaurantul proaspăt amenajat nu a funcţionat nicio zi, dar administratorul său a declarat că îşi doreşte să ajute cu tot ceea ce poate oraşul şi judeţul care l-au adoptat. Zhao Qi consideră că ”investiţia în materiale medicale de protecţie este cea mai potrivită în aceste momente”.
”Apreciem gestul domnului Zhao Qi şi îi mulţumim pentru că s-a gândit la noi. Donaţia este binevenită în contextul actual şi am decis, de comun acord, să distribuim măştile de protecţie angajaţilor din instituţiile noastre aflate în prima linie în combaterea îmbolnăvirilor cu Covid-19” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora.
Biroul de presă