Doi tineri din Petroșani construiesc un robot

Țineți minte două nume de la Colegiul Național Mihai Eminescu de la Petroșani: Zsolt Kutasi și Antoniu Szedlacsek! Sunt doi tineri foarte talentați și care acum construiesc un robot. Și e prima lor încercare de acest fel pentru un concurs, deși noi i-am mai întâlnit când inventau mici dispozitive electronice.

Potrivit oficialilor de la Colegiul Național Mihai Eminescu de la Petroșani, cei doi elevi s-au calificat la faza finală a concursului național de robotică Nextlab.tech. „Este vorba de elevul Zsolt Kutasi din clasa a VII-a M de la Școala Gimnazială Avram Stanca Petroșani – secția maghiară și Szedlacsek Antoniu – clasa a X-a care au parcurs lecțiile on-line oferite de
platforma Nextlab.tech. Ambii au susținut un test, au fost selectați pentru etapa finală și au primit câte un kit gratuit de robotică oferit de Banca Comercială Română. Elevii calificați în faza finală vor parcurge cursuri online sptămânale, având ca scop construirea unui robot pe baza kit-ului oferit de organizatori”, spun cei de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani.
La acest concurs au participat peste 1700 de elevi din țară, iar din județul Hunedoara sunt calificati 17 elevi și doar doi elevi din Valea Jiului.
Diana Mitrache