Doi hunedoreni retinuti pentru contrabandã cu tigãri

Doi bãrbati au fost retinuti de politistii hunedoreni dupã o actiune a politistilor din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice din cadrul I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul luptãtorilor Serviciului Actiuni Speciale.
Cei doi au intrat în vizorul oamenilor legii în urma unor perchezitii domiciliare, în cadrul unui dosar penal vizând comiterea unor infractiuni de  contrabandã.
“În urma activitãtilor întreprinse, politistii au ridicat în vederea confiscãrii, de la cele douã adrese, 839 de pachete de tigãri de diferite mãrci, care nu aveau aplicat  timbrul fiscal prevãzut de legislatia în vigoare.
Prejudiciul estimat de activitatea infractionalã a celor în cauzã este de peste 8.000 de lei. Politistii au stabilit cã tigaretele, provenind din spatiul extra-comunitar, erau comercializate  pe piata neagrã, pe raza municipiul Hunedoara”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IP Hunedoara. Cele douã  persoane au fost  conduse la sediul I.P.J. Hunedoara pentru audieri si luarea mãsurilor legale, cercetãrile continuând sub aspectul comiterii infractiunii de contrabandã, n vederea  documentãrii întregii activitãti infractionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Hunedoara.  În urma probatoriului administrat, unul dintre cei doi hunedoreni, un  bãrbat în vârstã de 57 de ani, a fost retinut pentru 24 de ore si urmeazã a fi prezentat magistratilor, în vederea luãrii mãsurilor legale.