Doi colectionari din Valea Jiului, prezenti la Raliul CARPATI RETRO

Judetul Hunedoara face parte din calendarul editiei din acest an a Raliului CARPATI RETRO, douã etape ale competitiei, care adunã la start bolizi de epocã, urmând sã se desfãsoare în acest week-end în regiunea noastrã.

Printre participanti la raliu se aflã si doi hunedoreni, membri ai Retromobil Club România, asociatie care organizeazã editia a XVII-a a Raliului CARPATI RETRO. Este vorba de un primar, fost deputat si un comandant de politie, ambii pasionati si colectionari de autovehicule de epocã. Chiar dacã nu vor lua startul ca si concurenti ci doar ca participanti, Ovidiu Zaharie, seful Politiei Petrila si Sorin Marica, fost deputat si actualmente primar al comunei Sãlasu de Sus, se vor alinia la startul competitiei ca participanti si vor parcurge etapa Orãstie Hunedoara.

”Sâmbãtã voi participa la Orãstie, dar încã nu m-am hotãrât cu ce masinã. Am de ales între IMS, Renault 16, Skoda Octavia sau Opel Olympia Record, deci dintre acestea o sã merg cu una. Particip la etapa Orãstie-Hunedoara, dar nu singur ci împreunã cu primarul de la Sãlasu de Sus, Sorin Marica. El va participa cu o Dacia 1100 fabricatã în 1968, l-am cooptat în acest an si a devenit, din primãvarã, membru Retromobil Club Român. A fost cu noi si la expozitii, are si el pasiunea aceasta”, ne-a declarat presedintele Retromobil Club Român Filiala Hunedoara, Ovidiu Zaharie.

Nicolae Gherghin, arbitru international

În comisia de arbitraj a editiei din acest an a Raliului Carpati Retro se aflã si un arbitru international din Valea Jiului. Nicolae Gherghin va arbitra cele 50 de echipaje care vor lua startul din Avrig  de la Palatul Brukenthal. Gherghin este cunoscut ca un colectionar si restaurator de masini de epocã si a devenit arbitru international acreditat FIVA în urmã cu un an de zile. ”Ion Tiriac a organizat un curs de pregãtire, anul trecut, ne-a luat la Tg. Mures si ne-a scolarizat. Au fost profesori de peste hotare, am dat examen la finalul cursului si am obtinut aceastã legitimare FIVA. Astfel sunt acreditat si pot arbitra si competitii internationale”, ne-a declarat Nicolae Gherghin.

Raliul CARPATI RETRO se desfãsoarã pe parcursul a trei zile, sâmbãtã fiind programate alte douã etape. Orãstie (Arsenal Park, ora 10.00)  – Hunedoara (Castelul Corvinilor, 12.15 prima masinã) si Hunedoara (16.15) – Hateg – Orãstie 19.00). Participantii vor parcurge un traseu mai lung decât distanta dintre locatiile mentionate, presãrat cu probe speciale. Evenimentul face parte din calendarul international F.I.V.A. fiind a cincia etapã a Campionatului raliulurilor de regularitate pentru vehicule istorice, desfãsurat anul acesta în premierã în România.

Maximilian Gânju