Doi ciobani uciși, în 24 de ore, pe munte

D oi bărbați care păzeau oile la munte au murit, într-un interval de 24 de ore, pe munte. Ambii
au fost uciși de fulger, iar familiile lor și-au dat seama, când oile și câinii s-au întors, dar fără ei. Salvamontiștii atrag atenția asupra vremii extrem de instabile din munte.

Un cioban a fost coborât din Parâng, fără viață, iar un altul în noaptea de luni spre marți, din masivul Vâlcan. Ambii erau cu oile, iar furtuna din munte le-a fost fatală. Cel din Parâng a murit alături de 110 oi, toate fiind afectate de puterea fulgerului. Cel din Masivul Vâlcan a fost coborât luni noaptea, fără viață, de salvatorii din munte.
„Din păcate, vreema rea, care s-a manifestat la munte prin furtuni
puternice, cu cădere masivă de apă, însoțită de fulgere, a avut efecte neașteptat de tragice. În două masive alăturate, Parâng și Vâlcan, am înregistrat decesul a două persoane, care erau cu animalele la altitudine”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.
Salvamontiștii spun că, cei care sunt la munte, ori cei care urcă în drumeții trebuie să țină cont de vremea schimbătoare.
„Este clar, oamenii
trebuie să fie foarte atenți, mai ales în aceste perioade. Ei trebuie să nu stea în zonele deschise, de creastă, acolo unde fulgerul poate să lovească foarte ușor și, din cauza structurii
solului, fulegrul s epoate dispersa la suprafață și poate avea efecte destul de tragice”, a mai precizat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.
Ambii ciobani
au fost preluați de
serviciul de medicină legală și urmează ca legiștii să dicteze cauze exactă a morții.
Diana Mitrache