Invatamant

„Doctorii” de la Universitatea Petroșani, căutați de plagiate

T oți cei care și-au susținut tezele de doctorat la Petroșani, până în 2016, sunt verificați ca să nu fi plagiat lucrările. Este un ordin de ministru, spune rectorul universității, dar totul vine și în contextul în care însuși ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat joi seara, din cauză că afost acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat.

Toți cei care susținut doctoratele la Universitatea din Petroșani află acum dacă au lucrările curate. Este decizia ministrului Educației, el însuși demisionar din acest motiv, dar care va face lumină într-un sistem extrem de încărcat de oameni care nu aduc nimic nou în tezele lor de doctorat.
„Avem un Ordin de Ministru prin care verificăm toate tezele din 1990, până în 2016, de când au intrat automat în sistemul anti-plagiat, tezele de doctorat. Suntem în faza de finalizare a scanării acestor teze și de a le introduce în sistemul anti-plagiat. Am creat o structură specială pentru acest lucru, în cadrul școlii doctorale, care se ocupă și eu cred că, până la sfârșitul anului viitor, vom avea o situație a tuturor tezelor de doctorat”, a declarat prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a demisionat, după ce a fost acuzat de plagiat. În aceeași situație este și premierul Nicolae Ciucă, el fiind acuzat din același motiv și nume sonore din politica românească au fost acuzate de plagiat.
Așa că, pentru a face lumină la Petroșani, toate tezele sunt acum trecute prin sistemul anti-plagiat și, la finele anului viitor, vom afla dacă sunt cazuri și la școala superioară din Valea Jiului.
Diana Mitrache