Doctoranzi din toatã lumea vin la Petrosani

Universitatea din Petrosani adunã specialisti din mai toate colturile lumii, iar sãptãmâna viitoare, Rectorul scolii superioare de aici, profesorul Sorin Radu merge la Viena.  Acolo existã o universitate a cãrei absolventi sunt interesati sã urmeze studiile post-universitare la noi în Petrosani si tocmai acest aspect ar putea sã fie perfectat.
„Sãptãmâna viitoare sunt invitat la Viena de cãtre Rectorul Universitãtii Tehnologice de acolo, pentru a încheia, în primul rând, un protocol de colaborare în cadrul programului Erasmus Plus, care înseamnã schimburi de studenti si cadre didactice între cele douã institutii, efectuarea de vizite în  laboratoare de cercetare si la întreprinderi cu care universitatea din Viena are parteneriate, dar si primirea studentilor si a profesorilor la universitatea noastrã. Dar dorim sã extindem colaborarea, mai ales în domeniul doctoratului, Universitatea Tehnologicã din Viena neavând conducere de doctorat, sã vedem dacã câtiva studenti care terminã masteratul la ei, vor sã vinã, pe anumite domenii, la noi, la universitate sã parcurgã  etapele la noi si apoi, conducãtorul de doctorat sã fie de la noi si un  profesor din Viena sã le coordoneze lucrãrile de acolo”, a declarat prof univ dr ing habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Este un sistem ce poate fi aplicat si Universitatea din Petrosani are, în acest moment, doctoranzi din mai toate tãrile lumii. Desigur, cei mai multi cautã ingineria minierã si studiile în acest domeniu, dar nu lipsesc nici cei interesati de informaticã.
„Noi avem studenti, în cadrul Universitãtii din Petrosani, la scoaladoctoralã, în cadrul celor 5 domenii de doctorat, studenti din Israel, deocamdatã 7, sperãm sã vinã si altii, din Sudan, din Camerun si din Franta ori Republica Moldova”, a adãugat Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Scoala de la Petrosani a fost mereu recunoscutã peste hotarele tãrii si asta pentru cã aici pot urma cursuri în scoli doctorale precum: Mine, petrol si gaze, unde sunt cei mai multi conducãtori de  doctorate, pentru cã aceasta a fost traditia acestei universitãti, Inginerie Industrialã, Inginerie si management, Electrotehnicã si Ingineria Sistemelor.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Doctoranzi din toatã lumea vin la Petrosani

  • 11 ianuarie 2018 la 09:40
    Permalink

    oare vine si ponta?

Comentariile sunt închise.