Discutii pentru prelungirea activitãtii minelor Lupeni si Lonea?

Informatiile aratã cã închiderea minelor Lupeni si Lonea nu este bãtutã în cuie. Încã existã posibilitatea ca decizia Comisiei Europene sã poatã fi întoarsã în favoarea continuãrii activitãtii si dupã finalul anului 2018.
Sindicalistii de la Sindicatul Muntele reactioneazã dupã ce secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Visan, a declarat cã Valea Jiului va mai rãmâne cu douã unitãti miniere.
“În ceea ce priveste pozitia domnului secretar de stat, Doru Visan, care este un om plecat din Valea Jiului cu o activitate îndelungatã pe diferite functii, inclusiv de director la nivelul termocentralei Paroseni, Sindicatul Muntele considerã cã dânsul s-a pripit putin când a afirmat cã din 2019 vor functiona doar douã mine. Este o afirmatie pripitã si pe lângã alte aspecte pe care nu le comentãm deocamdatã, si prin faptul cã prelungirea functionãrii cu productie a minei Lupeni si Lonea si dupã 2018 se IMPUNE având în vedere lipsa necesarului de cãrbune care se prefigureazã în momentul opririi productiei de la cele douã exploatãri”,  a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
În eventualitatea în care Comisia Europeanã acceptã retragerea celor douã unitãti miniere din programul de închidere, CEH ar trebui sã returneze banii primiti ca ajutor de stat. Anul acesta expirã regulamentul 787, act în baza cãruia sã realizeazã închiderea minelor.
Monika BACIU

4 comentarii la „Discutii pentru prelungirea activitãtii minelor Lupeni si Lonea?

 • 22 aprilie 2018 la 20:21
  Permalink

  Laso moarta nu te mai agita acum cand nu mai este scapare cu Lonea si Lupeni , macar sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

 • 23 aprilie 2018 la 09:27
  Permalink

  returnam banii pe care i-a dat uniunea ptr inchideea minelor si scapam

 • 23 aprilie 2018 la 09:27
  Permalink

  oare sunt atat de prosti cei de la uniunea europeana?

 • 23 aprilie 2018 la 09:28
  Permalink

  investitu in centrale eoliene si in hidrocentrale ca sa protejam mediul

Comentariile sunt închise.