Discutii pentru prelungirea activitãtii minelor Lupeni si Lonea

Sindicalistii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au demarat o serie de discutii în vederea prelungirii activitãtii de productie a cãrbunelui la minele Lupeni si Lonea.
Conform programului aprobat de Comisia Europeanã, activitatea la cele douã unitãti miniere ar trebui sã înceteze la finalul acestui an. Reprezentantii Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul CEH sustin cã în aceste încercãri vor fi implicati si europarlamentarii români.
“Noi am demarat o corespondentã si o discutie cu factori din Guvern si Minister si paralel vom demara o serie de actiuni cu ajutorul Confederatiei Meridian în ceea ce priveste europarlamentarii români pentru a încerca sã prelungim acordarea ajutorului de stat cu productie la mina Lonea si Lupeni. Am început discutiile. În octombrie – noiembrie ar trebui sã avem fãcute interventiile la Comisia Europeanã, în paralel cu un memorandum aprobat la nivelul Guvernului care sã arate cã este nevoie de productia de la cele douã mine”,  a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele. În plus, reprezentantii angajatilor CEH sunt de pãrere cã se impune prelungirea activitãtii de productie la cele douã unitãti miniere, în contextul în care minele considerate viabile, respectiv Vulcan si Livezeni au o productie de cãrbune scãzutã. Prelungirea activitãtii celor douã unitãti miniere ar trebui sã fie aprobatã cu acordarea, în  continuare, a ajutorului de stat.
“Dacã nu prelungim minele Lupeni si Lonea cu productie, iar Livezeniul opreste abatajul pe care l-a pus în functie în ianuarie, vom rãmâne doar cu productia de la Vulcan, adicã cu 600 de tone. Lupeniul si Lonea se impun, din punctul meu de vedere, a fi prelungite si cu  ajutor de stat cel putin un an jumate pânã când Livezeniul va fi capabil sã dea acea productie pe care au estimat-o cei care au considerat Livezeniul ca fiind minã viabilã”,  a mai spus  sursa citatã.  De precizat este faptul cã mâna Lupeni a mai obtinut o derogare pentru a functiona cu productie. Conform planului initial, activitatea de productie de la mina Lupeni trebuia opritã la finalul lunii septembrie 2017. În urma discutiilor, Comisia Europeanã a agreat continuarea activitãtii pânã la sfârsitul  acestui an.
Monika BACIU

7 comentarii la „Discutii pentru prelungirea activitãtii minelor Lupeni si Lonea

 • 26 iunie 2018 la 21:04
  Permalink

  Vrem sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului !

 • 26 iunie 2018 la 21:55
  Permalink

  Sa mai investesti si la ma-ta,dobitocule!

 • 27 iunie 2018 la 21:26
  Permalink

  esti prost, nu se mai fac investitii

 • 28 iunie 2018 la 09:24
  Permalink

  cu cine sa prelungesti activitatea la cele doua mine? cind in toamna se vor disponibiliza 1000 de persoane de la cele doua mine? multa dezinformare „ca noi vrem” ca „noi facem” jocul e pe sfarsite din pacate… numai cine nu vrea nu vede…

 • 29 iunie 2018 la 13:13
  Permalink

  Mai sunt multe de furat.Plus salariile babane!

 • 3 iulie 2018 la 09:46
  Permalink

  600 tone carbune de la mina Vulcan,pai asta nu e mina e un sector si mai intra si-n categoria viabila ???!!!.Sunt convins ca la asemenea cantitate de carbune schema de personal e stufoasa ca pentru un minister.Rusine !

 • 3 iulie 2018 la 18:02
  Permalink

  sunt destui fraieri care dau 2000 de euro sa se angajeze

Comentariile sunt închise.