Directorii de școli cu rată mică de vaccinare, schimbați din funcție

M inistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ia în calcul schimbarea din funcție a directorilor școlilor cu rată mică de vaccinare. Sorin Cîmpeanu a explicat, la DIGI24, că la nivel general rata de vaccinare este mare și că „școlile sunt un exemplu, din această perspectivă a vaccinării”

„Vă pot oferi date concrete: rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublă față de rata de
vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Aceștia erau la ultima interogare. Avem 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2.000 de școli au rata de vaccinare de 100%. Deci absolut toți, nu numai cadre didactice – profesori, învățători educatori – dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu, din această perspectivă, a vaccinării. Sigur, avem și situații, v-am spus, de la 14.000 până la 17.000 de școli erau sub rata de vaccinare de sub 60% – 3000 de școli – aceasta era situația la ultima interogare”, a spus ministrul educației, la DIGI24.
Întrebat de moderator care sunt măsurile care se impugn din punct de vedere legal, ministrul a răspuns ”Schimbarea. Schimbarea. Înseamnă că nu a reușit…(…) Atunci când ai o rata de vaccinare de 50 , 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rata de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun ca au existat și
îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori”.
Reamintim faptul că în județul Hunedoara sunt 6 unități de învățământ unde gradul de vaccinare în rândul angajaților este zero.
Monika BACIU