Director al unei societăți fără angajați: ”Sunt doar eu cu mine”

S ocietatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului este în aer. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor societății nu a aprobat raportul Consiliului de Administrație pentru semnarea documentelor necesare privind avizarea declanșării procedurii de dizolvare și lichidare voluntară a societății.

Astfel, după ce în data de 31 decembrie 2021 toți angajații au încetat rapoartele de muncă, în noul an doar directorul general mai este la societate.
”Mă afectează faptul că nu s-a aprobat acel raport, pentru că în momentul în care s-ar fi aprobat dizolvarea societății, ar fi venit o firmă specializată care să administreze conturile. Cum acest lucru nu s-a aprobat sunt doar eu cu mine. Societatea e curată, nu are datorii, e nevoie de ea. Sunt încă lucruri de rezolvat, este pază la mina Petrila, am terenurile de la Paroșeni și Uricani în gestiune, clădirile. Sunt lucruri greu de gestionat”, a declarat Daniel Sîrb, direc­torul general al Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului.
Cum nu s-a aprobat dizolvarea și lichidarea societății mai sunt câțiva foști angajați care fac voluntariat. ”Sunt doar eu, ca director general. În rest toți angajații au încetat rapoartele de muncă, fie prin pensionare, fie prin disponibilizare. Chiar și așa au mai fost câteva persoane care au venit să facă muncă voluntară pentru a rezolva situațiile cu care ne confruntăm”, a mai spus sursa citată.
Mandatul directorului general al SNIM expiră la finalul lunii martie.
Monika BACIU