În această perioadă la nivel european se încearcă găsirea unei soluții pentru ca diplomele universitare să fie unice.
Rectorul Universității din Petroșani, Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai, este de părere că această decizie ar fi una benefică pentru toți absolvenții de studii universitare.
”Această problemă a unei diploma europene s-a pus încă de când am reușit să obținem finanțare în cadrul consorțiului european EURECA PRO din care facem parte. Legislația fiecărei țări era diferită și încă este diferită și din păcate nu am putut implementa încă acest lucru. Am reușit să facem texte de doctorat în cotutelă astfel încât să poată obține un doctorand diplomă din Germania și din România, cea din Germania ne fiind valabilă decât după obținerea ei în România. În acest moment această diplomă universitară europeană este pasul pe care sistemul de învățământ superior european îl așteaptă. Sunt niște cerințe care trebuie respectate și anume parcurgerea unui semestru pe an într-un număr de universități din Europa. Prin specializarea comună pe care noi o avem în cadrul consorțiului, acea de Producție și Consum Responsabil, putem trimite studenți în mai multe universități din Europa. Încă nu știm sub ce formă va fi, acă vor semna cinci sau șase rectori pe acea diplomă sau doar rectorul universității pe care studențul o frecventează”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Universitatea din Petroșani este o instituție de învățământ superior cu un grad ridicat de încredere și care pe parcursul anilor a avut absolvenți bine pregătiți în domeniile lor de activitate.