Diplome de excelentã pentru elevii hunedoreni

Autoritãtile judetene au premiat 57 de sportivi hunedoreni care au reprezentat judetul la diferite competitii nationale si internationale. Mai multi sportivi din Valea Jiului au fost recompensati pentru performantele înregistrate la competitiile sportive.

”Tinând cont de meritele deosebite în activitatea desfãsuratã de o serie de sportivi de performantã din judetul Hunedoara, am propus Consiliului judetean aprobarea proiectului privind acordarea unor diplome de ”EXCELENTÔ acestor reprezentanti de cinste ai spotului hunedoream, care au reusit, pe parcursul anului 2016, sã promoveze judetul Hunedoara pe plan national si mondial, reprezentându-ne la cel mai înalt nivel în domeniile sportive cum sunt: gimnastica, judo, karate, futsal, arte martiale, atletism, box, alpinism, precum si în domeniul inovatiei, prin cei doi inventatori care ne-au reprezentat la cel mai înalt nivel, la saloanele internationale în domeniu”, a declarat Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului judetean Hunedoara.

Sportivii din Valea Jiului premiati de Consiliul Judetean Hunedoara sunt: Dan Robert Alexandru de la AS Fuji Vulcan. Acesta a obtinut locul II la Campionatul European de la Moscova la disciplina Arte Martiale. Mãlãutã Miruna – Mihaela si Andreea Izabela Polifronie de la CSM Jiul Petrosani au obtinut, ambele, la karate Locul II  la Campionatul European Nove Zamky. Stefania Alexandra Pãcurar, Adrian Constantin Cebuc si Constantin Vlad Cristescu, toti legitimati la CSM Jiul Petrosani au obtinut locul III, fiecare, la Campionatul European Nove Zamky, disciplina karate.

Fabiani Prcsina este un alt tânãr care face cinste Vãii Jiului oriunde în lume. Anul trecut, acesta a obtinut primul loc la Concursul International Nice Cote D Azour, la pian. Acesta a fost premiat de autoritãtile judetene.

Monika BACIU