DIN CICLUL MÃI, ANIMALULE: „Sã-ti fie rusine, Levente Polgar!”

Bibliotecarul din Petrosani, Avram Iancu a fost „suntat” în antrenamentul pentru maratonul 6633. De fapt, omul nostru a postat, dupã câteva ore de când a plecat din Petrosani, pe pagina sa de socializare cu care tine legãtura cu fanii, cã Levente Polgar i-a luat sania.  Nesportive gesturile ambilor sportivi, care se presupune cã stiu ce este fair-play-ul si care acum s-au tigãnit pe singura sanie, cea pe care maratonistul Levente Polgar i-a împrumutat-o o vreme lui Avram Iancu. A fost lipsã totalã de fair play si din partea sportivului nostru din Valea Jiului, care l-a numit animal pe cel care a vrut, poate, doar sã îl ajute.
„Apel pentru cei din Bumbesti Jiu sau din Tg Jiu care aveti un cãrucior de butelie sau orice fel de cãrucior! Va rog ajutati-mã! Un „om” care se dovedeste ca este un caine si nu un om a venit si mi-a luat sania pe care mi-a împrumutat-o pentru 6633. Motivul? Pentru ca de ce am plecat spre Constanta?”
Asta a scris pe pagina sa de socializare bibliotecarul din Petrosani si mai apoi si-a continuat drumul, pe care s-a gândit ã meargã, dupã ce a primit sania de la Polgar. De altfel, si acesta din urmã a postat pe pagina de socializare un mesaj în care admitea cã i-ar fi împrumutat acea sanie lui Avram, mesaj ce ulterior a fost sters.
Interesant este, însã, faptul cã, dincolo de sportivitatea  si efortul acestor maratonisti, ei se tigãnesc în astfel de situatii, când ideea era sã se antreneze si sã fie buni, pentru cã oricum, singurul om din lume care a câstigat aceastã cursã de trei ori consecutiv este tot un român, dar acela e Tiberiu Useriu.
Nu se stie încã unde este sania cu care Avram Iancu a intrat în concurs anul trecut si ar fi urât sã constatãm cã acest maraton spre Marea Neagrã a fost gândit tocmai pentru a  gãsi pe cineva sã îi dea o astfel de sanie, una relativ scumpã si pe care sportivul din Petrosani,  probabil, nu si-o permite. Asta pentru cã miercuri anunta pe acelasi site de socializare cã are pe cineva care îi aduce o altã sanie. Din pãcate, nu am putut sã luãm legãtura cu Avram Iancu, care a reusit sã treacã de km 75, pânã miercuri la prânz.
Diana Mitrache

9 comentarii la „DIN CICLUL MÃI, ANIMALULE: „Sã-ti fie rusine, Levente Polgar!”

 • 31 ianuarie 2019 la 07:36
  Permalink

  Foarte bine ai facut Levente. A primit bani Iancu Avram de la municipalitati, si nu isi permite o sanie sau mai stiu eu ce. Sa-ti fie nrusine Iancu Avram. Asa meriti. Ce tot imprumuti lucruri??? Lucrezi ca bibliotecar, primariile te umplu de bani, sponsori, etc….

 • 31 ianuarie 2019 la 11:04
  Permalink

  ..acuzi omul aiurea….ce legatura are serviciul sau cu intamplarea propriu-zisa ???…..gandire ca a ta e specifica „‘vaii jiului”‘….injuraturi jigniri huiduieli …pentru un om care vroia o anumita performanta personala notabila…..v-au tinut aia acolo in valea jiului si mintea in intuneric…..si acum dupa 30 de ani tot niste primitivi ati ramas…..atat in gandire ,comportament cat si in situatia materiala……”‘Lucrezi ca bibliotecar, primariile te umplu de bani, sponsori, etc”‘….- ce cretin primitiv poate afirma asa ceva…..mai bine taci dracului ca mai mult castigi tacand.

 • 31 ianuarie 2019 la 11:07
  Permalink

  Deja s-a transformat in penibil acest Avram Iancu, care,…vad ca face ori ce ,mai putin sa-si vada de serviciul pe care-l tine ocupat…..

 • 31 ianuarie 2019 la 14:22
  Permalink

  ce treaba are serviciul unui om cu activitatea pe care o face in zilele de concediu ,sau in timpul liber…..gandire de epoca de piatra a unui om care nu a vazut demult lumina zilei…si care are o gandire preistorica……baga la lopata,ca atat te duce mintea….iti meriti soarta si renumele

 • 31 ianuarie 2019 la 15:54
  Permalink

  Il apreciez pe Turist. Este activ, este implicat, este la curent cu problemele Vaii Jiului. Dar draga Turistule, problemele astea se datoreaza PSD-ului. Au inceput cu FSN….si au continuat cu altii, si cu altii,si cu altii.
  Sigura ca Turistul poate sa fie chiar un bibliotecar, sau un cetatean din Valea Jiului, in orice caz cineva care a ajuns sa urasca destul de mult actuala societate si starea ei de spirit.

 • 31 ianuarie 2019 la 17:09
  Permalink

  cat de inapoiat mintal trebe sa fi ca sa acuzi un om care are o activitate in timpul liber …..de actualul sau loc de munca…..asta dovedeste niste oameni innapoiati in gandire …..mediul in care traiesc probabil ia facut sa fie in halul asta de degradati……nu sunt un cetatean al vaii jiului nu provin din aceea zona….nu sunt nici bibliotecar ….am o alta meserie si lucrez intr-un cu totul alt domeniu de activitate…..Ema …schimbarea in primul rand vine de la oameni de la fiecare in parte…..daca toti ne injuram ne acuzam urlam ai acuzam pe toti de toate cele….nu vom evolua niciodata …si vom ramane la fel…….fa o vizita cand ai ocazia prin alte zone ale tarii si ai sa vezi o diferenta uriasa a oamenilor atat in comportament cat si in gandire…..comparativ cu cei din valea jiului

 • 1 februarie 2019 la 21:55
  Permalink

  Aberezi frate.In primul rand multi oameni din Valea Jiului sunt venetici,deci vezi tu mon cher.Acestia reprezinta tara asta in toata splendoarea ei.Pe de alta parte daca vrem sa vedem mizeria din tara este suficient sa mergem in orase ca Timisoara,Bucuresti,Brasov si Cluj.De Iasi nici nu vreau sa vorbesc.Cu un test simplu pot sa iti dvedesc ca tara e plina de gunoaie umane.Dar cred ca la atitudinea pe care o ai nu meriti nici macar sa fi bagat in seama.Cat despre turism sau turist,cel mai probabil esti doar un paltonar.Parerea mea.

 • 1 februarie 2019 la 23:09
  Permalink

  esti tu asa de sigur ca in orase precum Timisoara,Bucuresti,Brasov si Cluj.vezi mizeria din tara vezi blocuri cum le vezi pe centura petrosaniului sau in vulcan …si vezi un aspect de cenusiu si de saracie asa cum vezi la valea jiului….s-ar putea sa fii pe alta lume….sunt zone cu investitii de sute de milioane de euro ….insa acele investitii s-au bazat si pe niste studii efectuate…..iar pana la urma acele investitii au schimbat complet zonele respective……inclusiv gandirea oamenilor…..in timp ce altii construiesc parcuri industriale si cladiri de birouri de zeci de milioane de euro……la valea jiului inca se merge cu vaca printre blocurile acoperite de gunoaie……orase precum cele mentionate de tine si-au dublat aproape numarul de locuitori in ultimii ani…in timp ce valea jiului a cunoscut o depopulare mai ceva ca in timpul razboiului……cu „n” oameni fugiti de saracie si cu „n” apartamente goale lasate de izbeliste……ca sa nu spun ca multi au fost decuplati de la utilitatiile minime de baza…..nici macar o mancare buna nu gasesti in Valea Jiului …totul e diferit fata de alte orase……pana si marile magazine kaufland lidl …nu aduc produsele pe care le aduc in alte parti…..iar infractionalitatea care este acolo e la cote alarmante……..nu trec 2 zile fara un furt o talharie o spargere……iar pofta de „bautura” a unora care fac umbra pamantului de pomana fara a avea o calificare sau un loc de munca e mai ridicata ca oriunde in tara…..iti garantez eu…..intra in cea mai infecta carciuma din cluj….si nu ai sa vezi atatia cati vezi intr-o carciuma din valea jiului……iar pentru asta nu e de vina primaru ,politicul sau administratia……vino cu niste argumente civilizate si clare ca nu asi avea dreptate in ceea ce spun daca poti

 • 2 februarie 2019 la 10:17
  Permalink

  Un Turist(Avram Iancu)ok.partial ai dreptate.CE este si ce a fost vAlea jiului. O colonie de munca cu zeci de mii de oameni veniti sau adusi din fundul moldovei..se termina cu carbunele..si zona e terminata .nu compara cu vestul tarii.Cunosc Timisoara bine, unele sunt cartiere la fel de urate ca in petrosani.pe calea sagului zici ca esti in bazar turcesc.Bun ,acum dorinta ta de a fi in atentia sponsorilor e justificata.Dar nu incerca sa ne demonstrezi ca tu ai inventat apa calda.Sunt oameni de 70 de ani care au facut performante ca ale tale.vezi Evadare din Alcatraz(triatlon)

Comentariile sunt închise.