DGA a descins la samsarii de masini

Zeci de perchezitii au fost derulate în Sibiu, Vâlcea si Mures, într-un dosar ce vizeazã cel putin 21 de suspecti. Politistii au pus în aplicare mai multe mandate de aducere pentru probarea unor infractiuni de coruptie. La operatiunea derulatã de Directia Generalã Anticoruptie au participat  ofiteri de politie judiciarã din 22 de servicii judetene ale Directiei Generale Anticoruptie, printre care si mai multi ofiteri din judetul Hunedoara.
Ofiterii anticoruptie sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Sibiu, Parchetului de pe lângã Tribunalul Vâlcea si Parchetului de pe lângã Tribunalul Mures, au efectuat 47 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Sibiu, Vâlcea si Mures, precum si ridicãri de înscrisuri de la o institutie  publicã din Bucuresti, în 3 dosare penale constituite la nivelul celor 3 unitãti de  parchet, având ca obiect fapte de coruptie sãvârsite de functionari publici cu si fãrã calitate specialã si persoane civile, în legãturã cu activitãti de identificare, omologare si verificare a stãrii tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculãrii. Între cele 3 dosare penale existã conexiuni privind realizarea activitãtilor infractionale.
La Sibiu, ofiterii D.G.A. au pus în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea si Mures, iar printre cei cercetati sunt si 3 lucrãtori M.A.I. Aici sunt cercetati 8 functionari din cadrul unei institutii publice pentru fapte de coruptie legate de atributiunile de  serviciu referitoare la  procedura de inspectie a vehiculelor în vederea  înmatriculãrii, dar si 3 angajati ai M.A.I., pentru luare de mitã si trafic de influentã. Alti 9 suspecti, intermediari care se ocupau cu identificarea de clienti, preluarea sumelor de bani si remiterea ulterioarã cãtre angajatii institutiei publice, sunt si ei anchetati. Dosarul penal a fost  înregistrat la Parchetul de pe lângã Tribunalul Mures ca urmare a sesizãrii din  oficiu a ofiterilor D.G.A.- S.J.A. Mures.

”În urma documentãrii cauzei a reiesit faptul cã, în perioada 2017-2019, agentul de de politie a efectuat  operatiuni comerciale de  vânzare a unor autoturisme second hand, fãrã ca  veniturile obtinute si activitãtile desfãsurate sã fie declarate si nici mentionate în  documentele specifice.  Totodatã, din cercetãri a mai rezultat cã, în derularea activitãtilor comerciale,  agentul de politie a fost  sprijinit de persoane fizice si functionari ai unor institutii publice de pe raza judetului Sibiu”, precizeazã DGA.
Maximilian Gânju

3 comentarii la „DGA a descins la samsarii de masini

 • 12 septembrie 2019 la 19:13
  Permalink

  vor sa-si inoiasca parcul auto?

 • 13 septembrie 2019 la 10:18
  Permalink

  Domnilor,iata cu ce se ocupa Politia romana.De ce nu au timp sa prinda infractorii,mintea nu le sta la investigatii.Sunt mana in mana cu tiganii cu bani si infractori.Si este o practica veche.un politist din alba voia sa vanda o masina fara nici un document de vanzare cumparare.Avea doar un brif din germania.

 • 13 septembrie 2019 la 13:31
  Permalink

  cica sa ne facem singuri dreptate

Comentariile sunt închise.