Dezastrul de pe drumul spre Cinciș, „opera” Primăriei Teliucu Inferior

Lacul Cinciș este una
dintre cele mai frumoase zone căutate de turiști și localnici, mai ales în timpul sezonului estival. Din păcate, și în acest an principala cale de acces rutier se află într-o stare avansată de degradare.

Drumul județean care asigură accesul spre zona de agrement a Lacului Cinciș se află în administrarea Consiliului Local (CL) al comunei Teliucu Inferior. La solicitarea Primăriei, Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a
acceptat să transfere acest drum în administrarea autorității locale pentru executarea lucrărilor
edilitare de extindere a rețelelor
de apă și canalizare. Acest lucru
s-a întâmplat în luna ianuarie a anului 2018.
Deși au trecut mai bine de trei ani, CL Teliucu Inferior, nu și-a îndeplinit obligațiile de a întreține corespunzător acest drum. CJ Hunedoara a solicitat în repetate rânduri Primăriei Teliucu Inferior să să execute lucrări de întreținere periodică pentru menținerea stării de viabilitate a sectorului de drum județean DJ 687D de la km 3+350 – km 10+100 (lungime totală de 6,750 km), astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort.
Miercuri, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, și administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram, s-au deplasat în teren pentru a discuta cu reprezentanții Primăriei Teliucu Inferior această problemă.
„Este a cincea oară când ne întâlnim cu cei de la Primăria Teliucu Inferior, însă domniile lor nu înțeleg care le sunt obligațiile din contractul de administrare. Oamenii sunt revoltați pe bună dreptate, acest drum arată ca după bombardamente. Îi rog încă o dată să-și respecte obligațiile. Am solicitat Poliției să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile de siguranță, iar dacă nu, să aplice amenzi administratorului drumului, adică Primăriei Teliucu Inferior”, a declarat Costel Avram.
„În contractul de administrare sunt stipulate clauze foarte clare: primăria trebuie să se ocupe de întreținerea drumului pe perioada administrării. Oamenii știu că acel drum este drum județean, așa este, dar este preluat de mai bine de trei ani de Primăria Teliucu Inferior. Administrația locală trebuie să ne predea acest drum adus la starea inițială. Este ilegal să investim noi bani într-un obiectiv pe care nu-l administrăm”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.
Reamintim că Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, menționează condițiile de exploatare a drumurilor la art. 40 alin. (1): „Drumurile trebuie să fie semnalizate şi menţinute în stare tehnică corespunzătoare desfăşurării traficului în condiţii de siguranţă de către administratorul drumului. În perioadele în care pe sectoarele de drum se desfăşoară lucrări de întreţinere, reparaţii, modernizare, reabilitare sau consolidare, această responsabilitate revine executantului lucrării.”
Biroul de presă