Deschidere de an scolar în parc

Elevii care învatã în scolile din municipiul Petrosani vor auzi primul clinchet de clopotel în Parcul Central Carol Schreter. Este pentru al doilea an consecutiv când administratia de la Petrosani organizeazã festivitãtile de început de an scolar în parc.

Deschiderea anului scolar va avea loc la ora 10:00, iar dupã festivitatea de deschidere elevii vor merge în clasele de curs.

Circa patru mii de elevi sunt asteptati astãzi-luni sã participe la festivitãtile organizate de unitãtile de învãtãmânt împreunã cu municipalitatea în Parcul Central. Decizia de a se serba începutul scolii a fost luatã încã de anul trecut de cãtre Primãria Petrosani împreunã cu dascãlii si s-a dovedit inspiratã.

Astfel, scolarii au fost scutiti de orele chinuitoare de asteptat în soare cum se întâmpla la festivitãtile din anii trecuti. În plus, copiii vor primi si binecuvântarea preotilor care vor tine o slujbã pentru ei si dascãli, dar si pentru pãrintii care vor veni la festivitate.

„Deschiderea noului an scolar se va tine în Parcul Carol Schreter ca si anul trecut am convenit cu învãtãtorii si profesorii scolilor din Petrosani. La final copiii vor merge la scolile unde învatã si vor primi si rechizitele oferite de Primãria Petrosani si Consiliul Local”, a precizat edilul. Municipalitatea a achizitionat pentru acest an ghiozdane si rechizite scolare care vor ajunge la toti elevii claselor I-VIII.

Totodatã, scolarii care locuiesc în cartiere îndepãrtate ale municipiului vor beneficia de transport la unitãtile de învãtãmânt cu microbuzele scolare, la fel si cei din cãtunul Dâlja, elevi care pânã anul trecut când fostul inspector scolar general, Alexandru Lãutaru, a reusit sã le punã la dispozitie un mijloc de transport, trebuiau sã meargã pe jos circa 8 kilometri pentru a învãta.

Maximilian Gânju