Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianta ALDE–PSD s-a dovedit a fi una toxicã pentru noi”

Deputatul ALDE Marius Surgent si-a depus cererea de afiliere la grupul parlamentar PNL din Camera Deputatilor. „Am depus o astfel de cerere, având în vedere cã eram parlamentar neafiliat.
Cererea mi-a fost acceptatã urmând ca organizatia PNL Deva sã mã valideze ca membru PNL. Din pãcate, dupã ce PSD-ul ne-a destructurat grupurile parlamentare am ajuns ca ALDE sã nu mai aibã grupuri parlamentare. Mai mult, nu puteam accepta dorinta tot mai clar exprimatã de la nivel central, ca ALDE sã se îndrepte spre o nouã aliantã cu PSD “, spune deputatul Marius Surgent.
Fãrã grup parlamentar, ALDE nu putea avea initiative legislative proprii
“ Poate cea mai mare dezamãgire a mea, ca liberal, a fost aceea cã dupã ce ALDE a votat împotriva guvernului Dãncilã si a votat guvernul Orban, mesajul venit de la nivel central mi-a dat de înteles cã ne îndreptãm înapoi spre PSD. De ce am votat atunci sustinerea unui guvern liberal, dacã acum încercãm sã ne întoarcem unde am fost ? ”, se întreabã retoric, Marius Surgent. Mai mult, acesta precizeazã cã odatã cu destructurarea grupurilor parlamentare ALDE de cãtre PSD, parlamentarii liberali rãmasi în ALDE nu mai puteau avea initiative legislative proprii.
“Practic, dupã lovitura primitã de la PSD, ne-am trezit în situatia în care am rãmas parlamentari neafiliati. Fãrã a mai putea avea initiative legislative eram de fapt o monedã de schimb pentru diverse grupuri parlamentare. Ori acest lucru nu mai putea fi tolerat. Am tot sperat cã ne vom întãri si cã ne-am învãtat lectia în ceea ce priveste colaborarea cu PSD. Am asteptat destul de mult timp ca la nivel central sã se ia o decizie, pentru a merge cãtre dreapta, cum este normal si firesc, pentru cã suntem liberali. Dar din pãcate acest lucru nu s-a întâmplat “, a precizat Surgent.
În judetul Hunedoara , o bunã parte din membrii ALDE vor trece la PNL.
Decizia deputatului Marius Surgent de a se reîntoarce în PNL, a avut ecou si la nivel judetean. Concret, foarte multi membrii ALDE si-au arãtat sustinerea fatã de decizia deputatului, fost presedinte ALDE Hunedoara, astfel cã, multi dintre ei s-au decis sã îsi urmeze liderul.
“Ieri, în cadrul unei întâlniri cu membrii Biroului Politic Judetean ALDE, întâlnire la care a participat si liderul PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heius , membrii ALDE si-a manifestat sustinerea fatã de decizia mea. Astfel, acestia au decis sã mã urmeze. Cu sigurantã, în zilele urmãtoare decizia lor se va concretiza prin înscrierea în PNL”, a precizat deputatul Marius Surgent.
Marius Surgent a fost membru PNL în perioada 2001 – 2016. În aprilie 2016 acesta a demisionat din PNL si din postul de viceprimar al Devei. El s-a înscris în ALDE, formatiune pe lista cãreia a candidat în decembrie 2016 pentru un post de deputat.