Deputatul Arion defileaza cu proiecte „imprumutate”

Dupa ce in ultimii ani a Incasat degeaba banii In Parlamentul României, iar In 2011 a fost mut ca o lebada, deputatul PDL de Hunedoara Viorel Arion s-a trezit din reverie, odata cu apropierea alegerilor locale. Arion se vrea a fi urmatorul primar al municipiului de pe Cerna si, ca sa-si convinga concitadinii, a „Imprumutat” proiectele unor tineri dintr-o organizatiei non-guvernamentala din Hunedoara.

Deputatul Viorel Arion, care s-a Inscris In curta pentru Primaria Municipiului Hunedoara, este acuzat ca a furat, efectiv, proiectele pe care au anuntat deja ca vor sa le implementeze unii reprezentanti ai societatii civile, mai precis cei de la nou-Infiintata Asociatie de Dezvoltare D.A.O Hunedoara (Datorie, Atitudine, Onoare), condusa de Dan Bera. Asta dupa ce, din postura de deputat, doar a promis ca-i ajuta pe inimosii tineri, care si-au propus sa reconstruiasca traseul pe unde trecea mocanita ce lega Hunedoara de Govajdie. Nu a facut, Insa, absolut nimic concret, dincolo de asigurarile verbale tipic politicianiste.

Acum, Insa, din postura de candidat, vrea sa-i convinga pe hunedoreni de bunele lui intentile cu poriecte „Imprumutate” chiar de la cei carora le-a promis cnva sprijinul. Este vorba despre cel putin 4 proiecte pe care Viorel Arion si le-a Insusit fara sa

clipeasca si fara macar sa mentioneze sursa de inspiratie. Bogdan Leucuta, unul dintre reprezentantii Asociatie de Dezvoltare D.A.O Hunedoara, a declarat ca unul dintre cele mai celebre proiecte este chiar cel legat de mocanita hunedoreana, care pentru un an a fost clasificata, In regim de urgenta, drept monument. Inainte de expirarea termenului, au fost la Arion si i-au explicat care este situatia.

„Ne-a spus sa stam linistiti, dar nu s-a Inâmplat nimic, iar termenul provizoriu pentru care a fost acordat statutul de monument a expirat”, a declarat Leucuta. Un alt proiect este cel legat de spatiul pentru câini, explica sursa citata anterior, al treilea este cel privitor la amenajarea unui skate – park In municipiul de pe Cerna, dar tot la capitolul proiecte Imprumutate cu care defileaza candidatul PDL se Inscrie si cel cu locul de promenada pentru hunedoreni, unde sa fie amenajate alei pietonale si piste pentru biciclete.

„E pacat ca defileaza cu proiectele altora numai sa se afle In treaba”, a mai spus Bogdan Leucuta, care spune ca este buna conclucrarea pentru implementarea programelor pentru hunedoreni atâta timp cât ideile nu sunt folosite strict pentru imagine In campania electorala.

Ce a facut Arion in 4 ani de mandat

De când a ajuns In Parlamentul României, In anul 2008, Viorel Ariona  avut fix 16 Intrebari si interpelari In Camera Deputatilor, dar merita precizat ca anul trecut a fost mut ca o lebada, cums e spune In popor.

Nici la luari de cuvânt In plen nu sta mai bine, pentru ca anul acesta pare sa se fi trezit din reverie, odata cu apropierea alegerilor, dupa ce anul trecut a vorbit o singura data despre „Hunedoara la ceas aniversar”. Dar exista un capitol la care exceleaza si aici vorbim despre afacerile derulate cu statul român prin firmele sale. In ultimii 12 ani, trei dintre firmele lui au Incheiat afaceri profitabile cu institutii ale statului, inclusiv primarii, unele dintre ele conduse chiar de colegi de partid de-ai acestuia. Mai mult unele contracte au fost Incheiate prin negociere directa sau pe perioada nedeterminata.

Acest lucru reiese chiar din declaratia lui de interese, postata pe site-ul Camerei  Deputatilor. Potrivit actului mentionat, Viorel Arion, care se afla la al doilea mandat In Parlamentul Romaniei, este actionar la sapte firme, iar trei dintre ele practic s-au abonat la banii publici, indiferent de forma In care au fost câstigate contractele.

C um s-au umplut conturile firmelor

De exemplu, SC Comser SRL Hunedoara, firma la care Arion detine 54 la suta din partile sociale si care vinde si asigura Intretinerea calculatoarelor si a componentelor IT este prima In topul numarului de contracte Incheiate, respectiv 176. A derulat afaceri cu Directia Silvica Hunedoara, Directia de Sanatate Publica, Directia de Finante, Electrocentrale Mintia, Compania Nationala a Huilei, Minvest, Hidroserv, Hidroelectrica, Agentia de Protectie a Mediului, Directia Generala a Finantelor Publice Hunedoara, Ecosid, Consiliul Judetean, spitale si primarii. Dintre cele 176 de contracte, doar 11 au fost Incheiate Inainte ca Viorel Arion sa

devina parlamentar. La fel s–a Intâmplat si cu SC Comsertim SA, firma care are sediul social In Timisoara si care asigura Intretinerea calculatoarelor si a componentelor IT, firma la care Arion detine 69 la suta din actiuni. Societatea a Incheiat 74 de contracte finantate cu bani de la bugetul public.

Toate cele 74 de contracte au fost Incheiate dupa ce Arion a devenit deputat. A treia societate este SC Rom Consult SRL, care activeaza In domeniul publicitate media, iar In ultimii doi ani a Incheiat 15 contracte cu institutii si societati cu capital de stat, respectiv SC Electrocentrale SA Mintia, AJOFM, APIA sau diverse primarii, majoritatea conduse de primari PDL. De precizat ca aceste contracte au fost obtinute prin negociere directa pe parcursul anilor 2009-2010.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Deputatul Arion defileaza cu proiecte „imprumutate”

  • 3 mai 2014 la 21:55
    Permalink

    SA SE SPELE PE CAP CEI CARE L-AU BAGAT PE ACEST INCAPABIL PE GAT HUNEDORENILOR…UN REBUT AL DEVEI TRIMIS SA MURDAREASCA HUNEDOARA!

Comentariile sunt închise.