Denis nu merge la scoalã din cauza conditiilor de acasã

Un nou caz social se aflã în atentia voluntarilor de la Crucea Rosie din Petrosani.
“Existã cazuri sociale pe care nu ti le poti imagina pe timp de pace…”, încep prin a expune cei de la Crucea Rosie cazul unui bãietel în vârstã de 8 ani din Petrosani si a mamei si a bunicii lui. Drama celor trei este una fãrã margini.
“Denis, un bãietel de vreo 8 ani, ne-a spus cã nu îi este frig, cã se încãlzeste cu cãtelul. Mama lui are un handicap locomotoriu, bunica – cirozã, ultima fazã… Locuiesc în Petrosani, str. Venus, bloc 10, sc.1. I-am descoperit în timp ce ne ocupãm de alt caz, în aceeasi zonã. Dormeau pe jos în una din camerele apartamentului, singura care avea geamuri, dar nu avea usã. Apartamentul este un focar de infectie. Mama bãietelului, Mãdãlina Moldovan, a încercat cu pãturi si cearsafuri sã opreascã frigul sã pãtrundã, dar nu a reusit. Nu au apã curentã, nici  electricitate. Denis nu mai merge la scoalã din lipsã de îmbrãcãminte, rechizite si hranã…”,  spun cei de la Crucea Rosie Petrosani.

Voluntarii au venit în ajutorul acestora. Au improvizat niste pãturi din paleti de lemn si  le-au dus pãturi si saltele.
“Pentru început am reusit sã le încropim paturi din paleti din lemn, saltele, lenjerii si pãturi, îmbrãcãminte, dar mai ales încãltãminte pentru micul Denis si alimente.Cazul este extrem de grav. Mãdãlina Moldovan ne-a declarat cã nu au avut niciodatã casã, iar cea în care stau acum apartine primãriei. Sperãm ca pânã la sãrbãtori, Crucea Rosie sã rezolve geamurile si usa la una din camere, dar este o mãsurã provizorie, locul necesitând mult mai multe. Cine poate si doreste sã ajute aceste suflete, fie binecuvântat!”,  mai spun cei de la Crucea Rosie.  Sunt familii care se confruntã cu adevãrate drame. De multe ori aceste cazuri rãmân cunoscute doar de vecini.
Cosmin BACIU