Demonstratie de forte politice, la care participã si Valea Jiului

În timp ce la Bucuresti se desfãsoarã cel de al 21-lea Congres al Partidului Poporului European – cu 71 de membri partide din lume, printre care si PDL, USL face o mega lansare a celor 452 de candidati pentru alegerile parlamentare cu participarea Internationalei Socialiste – cu 131 de membri partide din lume. Valea Jiului nu lipseste de la ”cea mai mare manifestare postevolutionarã”, asa cum catalogheazã Gândul lansarea de pe National Arena.

 

Ileana Firtulescu

Pregãtirile febrile ale USL pentru lansarea candidatilor pentru alegerile parlamentare, la nivel national, au scos la ivealã o organizare de care e mirã chiar PDL-istii si PNL-istii.

Fiecare participant al  grupurilor  din tarã va intra pe stadionul National Arena cu bilet pe care este mentionat sectorul, rândul, locul, iar pozitionarea grupurilor este de dinainte stabilitã. Cei 452 de candidatii au un traseu si locuri separate de cele ale grupurilor din care fac parte, cu parcarea lor, de unde vor fi preluati si plasati în zona amenajatã. Organizarea a avut ca scop si verificarea prezentei la manifestare pentru cã multi  au raportat o prezentã masivã în alte actiuni, dar totalul participantilor spunea cã lucrurile nu stau asa.

Din vestul Vãii Jiului onoreazã lansarea Uricaniul, cu 20 de participanti, Vulcan – 45, Lupeni – 50 spune deputatul Cristian Resmeritã. Din partea esticã, participarea este mai micã pentru cã numãrul a fost redus, organizatorii preferând sã nu punã pe drumuri atâta lume si s-a concentrat pe Bucuresti si zonele limitrofe. ”Initial s-au înscris peste 50 de persoane, dar numãrul s-a redus la 18 locuri. Vom merge toti consilierii locali si cei care au mai mult timp liber si sunt mai rezistenti. Din câte cunosc, se mizeazã pe participarea a circa 60.000 de persoane” – a declarat coordonatorul de grup PSD Petrosani, Costel Postolache.

Liberalii de la Petrosani nu stiau de reducerile de locuri si au declarat cã s-a stabilit numãrul participantilor. ”Organizatia PNL Petrosani participã cu 44 de persoane, care se vor deplasa cu un autocar, dar vor mai merge câtiva si cu masinile proprii. În total vreo 50” – a declarat presedintele PNL Petrosani, Alin Simota.

Se pare cã cele douã entitãti politice ale României – USL si USP – fac o demonstratie de fortã în aceste zile. De ieri, peste 1.000 de participanti au sosit la Bucuresti pentru cel de al 21-lea Congres al Partidului Popular European, care va tine trei zile. Printre participanti se aflã Merkel, Barroso, Reding, Martens…

PPE sustine cã este cea mai largã si cea mai influentã organizatie politicã de centru dreapta, ce include 73 de membri – partide, din 40 de tãri. Reprezentantii PPE detin în acest moment Presedintia Comisiei Europene si a Consiliului European, cu 13 comisari europeni si formeazã cel mai larg grup în Parlamentul European.

De partea cealaltã, la lansarea candidatilor USL participã reprezentanti de marcã ai  socialistilor europeni, chiar cu persoane de la vârful Internationalei Socialiste, având în vedere cã  Victor Ponta este vicepresedinte al respectivei Internationale Socialiste. De precizat cã Internationala Socialistã este organizatia mondialã a partidelor socialiste, social-democrate si muncitoresti. În prezent ea reuneste 131 de partide si organizatii politice de pe toate continentele.

Ca urmare, demonstratia de forte din aceste zile are ca scop intimidarea adversarilor politici si câstigarea gratiilor electoratului.

 

Un comentariu la „Demonstratie de forte politice, la care participã si Valea Jiului

  • 17 octombrie 2012 la 08:05
    Permalink

    Noi valea jiului am votat tot timpul cu PSD-ul dar ei cand au venit la guvernare neau uitat. Victor Ponta a alocat bani doar judetului lui in care este parlamentar si unde candideaza (Gorj),la alegerile din 9 Decembrie sa voteze cu PSD-ul (USL)doar cei din Gorj.

Comentariile sunt închise.