Delegatie din Bansko revine la Petrosani, interesati de serviciile medicale de urgentã

Primarul din Bansko, împreunã cu mai multi specialisti, revin la Petrosani în aceastã sãptãmânã, pentru a pune bazele colaborãrii lor cu Spitalul de Urgentã din Petrosani.
Este a doua vizitã pe care o fac cei din statiunea de munte cunoscutã în Europa, tocmai pentru cã acum stiu ce vor sã afle de la sistemul nostru de urgentã, mult mai bine pus la punct fatã de cel din statiunea lor. Si, dacã stãm bine la capitolul sistem de urgentã, noi, la rândul nostru, avem de învãtat de la ei despre cum se face turism la standarde mai înalte.
„Joi, va fi prezentã la Petrosani o delegatie din Bansko, din care face parte si primarul, în cadrul acelui proiect european pe sãnãtate. Ei vin sã vadã exact si sã poatã sã implementeze la Bansko, chestiuni legate de SMURD si de sectia de urgente. Este un exemplu pentru dumnealor ceea ce facem noi, din mai multe puncte de vedere, pentru cã Bansko e oarecum deficitarã la capitolul acesta al asistentei medicale, având în vedere numãrul mare de turisti. Noi, pe de altã parte, am avut si colaborãri cu ei pe linia de salvamont si tinem mereu legãtura pentru cã avem ce învãta în domeniul turismului”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
O delegatie formatã din medici si specialisti în turism din Bansko, oras înfrãtit cu Petrosaniul, au venit în luna iunie la noi sã afle de la noi cum facem asistenta medicalã de urgentã. Acest aspect nu este foarte bine conturat în statiunea de munte, ce are, peste 1 milion de turisti pe sezon, iar schimbul de experiente abia este la început, însã, înfrãtirea dintre Petrosani si Bansko dureazã de 11  ani.
Diana Mitrache