Deficit de medici la cel mai mare spital din zonă

S pitalul de Urgență din Petroșani se confruntă, în conti-nuare, cu un deficit de medici pediatri și neonatologi. Linia de gardă nu poate fi asigurată în totalitate.

Aici activează doar trei medici, iar potrivit conducerii unității medicale ar mai fi nevoie de cel puțin 2-3 medici pediatri.
”Avem în continuare probleme la Secția de Pediatrie și Neonatologie. Avem trei medici, însă nu putem asigura linia de gardă. Nu sunt foarte mulți medici specializați în Pediatrie și Neonatologie la spitalele din țară, astfel că peste tot există astfel de
probleme. Nu reușit să găsim personal specializat care să vină aici. Am mai avea nevoie de 2-3 medici pentru a funcționa la parametri optimi”, a declarat Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani.
Conducerea unității medicale a solicitat, în repetate rânduri, sprijin în vederea ocupării posturilor. De menționat este faptul că au fost scoase la concurs posturile, însă, nu s-a prezentat niciun candidat pentru a susține examenul. În ultima perioadă mai mulți părinți au fost nevoiți să se deplaseze cu copiii la alte spitale din județ, și asta pentru că la Petroșani nu poate fi asigurată linia de gardă la secția de Pediatrie. De precizat este faptul că Spitalul de Urgență din Petroșani este cel mai mare din zona Văii Jiului.
În cadrul unității medicale astfel de probleme se înregistrează și pe secția de Cardiologie și Radiologie.
Monika BACIU