Traficantii de droguri, saltati cu mascatii din Valea Jiului, au recunoscut ca sunt viunovati. Acestia au fost audiati luni la Tribunalul Hunedoara, iar, potrivit site-ul oficial al acestei institutii, ei vor afla verdictul judecatorilor la finele lunii. Termenul la care instanta se va pronunta este 27 august. Atunci, toti cei 23 de arestati afla care va fi soarta lor.

Cel putin 80 de tineri dealeri si consumatori de droguri din Valea Jiului au fost saltati de mascati, la inceputul lunii iune. Atunci au fost luati chiar si din curtea scolii, iar comisarul Traian Berbeceanu afirma ca majoritatea sunt tineri intre 16 si 26 de ani, sau chiar mai tineri.

Zeci de mascati au rascolit si perchezitionat in data de 8 iunie, locuintele mai multor suspecti din Valea Jiului. Actiunea a fost una fara precedent, dat fiind numarul mare de echipaje, o parte fiind venite sa sustina actiunea chiar de la Bucuresti. Dis de dimineata, zeci de mascatii au ajuns la Petrosani, Vulcan, Lupeni si Uricani, unde au facut perchezitii in mai multe locuinte. Ofiterii BCCO au cautat mai multi suspecti care fac parte dintr-o retea ce a reusit sa treaca peste granita droguri, dar si consumatori de aici din zona.

Optzeci pe tineri au fost luati atunci de mascati de acasa sau de la scoala, pentru ca multi sunt liceeni si primeau drogurile printr-o retea care le trecea granita cu masini ce fac curierat.

 Diana Mitrache