Invatamant

De unde atrage Universitatea studentii strãini?

Universitatea din Petrosani pleacã la târgurile internationale de unde sperã sã atragã studentii strãini, interesati de studii de licentã sau studii doctorale.  Sunt deja strãini la aceastã scoalã, iar cei mai multi vin de peste Prut, însã, rectorul Universitãtii din Petrosani explicã acum care este planul de actiune în perioada imediat urmãtoare.
„Participãm, cu sprijinul Ministerului, dar si al Consiliului National al Rectorilor, în anul acesta, la cel putin douã târguri internationale de promovare a universitãtilor. Unul, sigur va fi la Aman, în Iordania, pentru cã acolo avem deja universitatea acreditatã si recunoscutã de cãtre Regatul Hasemit al Iordaniei si la Geneva, unde este Târgul European al Universitãtilor, va fi în septembrie. Probabil, vom merge si în Dubai, unde sunt misiuni ce vor fi coordonate de Consiliul National al Rectorilor”, a declarat prof.univ.dr.habil. Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani. Pânã acum, cei mai multi studenti sunt moldoveni, însã, la scoala de la noi au venit si din alte tãri, asa cum se întâmpla si mai demult.
„Actualmente, avem cei mai multi sunt din Basarabia, respectiv 240  de studenti. Avem la licentã studenti din Turkmenistan si avem la doctorat, din Camerun, Siria si Israel, Franta si sperãm sã aducem si din Austria, unde deocamdatã am semnat protocol cu partenerii de la Viena pentru programul Erasmus Plus ”, a mai adãugat Rectorul Universitãtii.
La Universitatea din Petrosani a fost acreditat un an pregãtitor pentru învãtarea limbii române, dedicat acestor studenti ai universitãtii din Petrosani si tot acreditate sunt si douã dintre studiile masterale în limba englezã, pentru cei care nu mai fac anul pregãtitor.
Diana Mitrache

One thought on “De unde atrage Universitatea studentii strãini?

 • Stimata redactie,
  In urma cu mai mult de o luna, in urma aparitiei unui articol in care un profesor declara ca cere lista turnatorilor din Universitatea din Petrosani, am facut un comentariu la articol si am constatat ca acesta a fost sters aproape instantaneu. De atunci am privit la comentarii cum apar si unele dispar. Initial am suspectat ca procesul de aparitie si disparitie a comentariilor, il vizeaza in avantaj pe domnul Edelhauser, dar in final am concluzionat ca nu el este protejat de moderatorii comentariilor. Impresia mea este ca domnul rector este cel protejat de dumneavoastra.
  Va scriu din nou, sperand ca nu o sa stergeti si acest comentariu, pentru ca nu pot sa cred ca dumneavoastra, toti cei din redactie, doriti ca Romania sa involueze si sa ajunga sa fie din nou ce a fost inainte de 1989 sau chiar mai rau. Oricum ce face guvernul Romaniei este strigator la cer. Ce va scriu este parte din comentariul meu anterior, cu cateva adaugiri.
  Sunt o absolventa a Universitatii din Petrosani, la acea vreme aceasta numindu-se altfel, Universitatea Tehnica. Acum locuiesc in Franta, insa in vremea studentiei am participat activ la evenimentele sublime, cand ii trageam la raspundere pe acei profesori care erau considerati „cuie” si pe care intr-un final am reusit sa-i alungam din institut. Dupa nu mult timp ei au revenit si au lasat mostenire obiceiurile lor si chiar mai mult de atat rau.
  Am doi nepoti studenti la Petrosani si din nefericire aflu tot mai multe rele despre locul care m-a facut sa visez frumos. Am citit in ziarele locale despre ele, insa unele articole arata ca un fel de razbunare sau poate altceva. Mai multe am aflat de la copii, ei povestindu-mi despre ce se intampla, ce se vorbeste pe holuri sau chiar ce patesc ei.
  Numele meu nu vi l-am spus si nu-l spun, pentru ca doresc ca nepotii mei sa absolve neatinsi de mania proletara.
  Nu as fi scris, pentru ca am simtit ca nu mai este cazul, insa in zilele din finalul lui noiembrie 2017 cred, l-am vazut din nou in zona in care locuiesc pe cel care acum conduce universitatea si atunci, la revolutie era un vlastar de nadejde al partidului. Anul acesta l-am mai vazut o data, iar din informatiile mele este mai mult la plimbare.
  Vazandu-l, am inceput sa citesc tot mai mult si folosind si informatiile pe care le am de la nepoti am constatat mai multe nereguli, care imi arata ca ceea ce am facut noi la revolutie, nu numai ca nu mai are valoare, dar acum este chiar mai rau.
  Am constatat ca rectorul si-a facut un salariu mai mare ca al altor rectori de la universitati de prestigiu, de aproximativ 14000 lei, informatie verificata prin citirea listei salariilor de pe pagina de internet a universitatii.
  Am constatat ca la Universitatea din Petrosani achizitiile publice nu se fac ca la toate institutiile de stat, folosind sistemul de achizitii publice, informatie verificata pe site la e-licitatie.ro.
  Am constatat ca chiar daca universitatea este in coada listei universitatilor din Romania, ea face angajari tot mai multe, in special pentru a se realiza un sistem de obligatii, angajandu-se sotii, amante si asa mai departe, informatie verificata pe pagina de internet a universitatii, acolo unde este evidenta relatia.
  Am constatat ca rectorul isi cauta agonisirea de tot mai multi bani prin mijloace care sunt strigatoare la cer, avand in linie directa de subordonare fratele, dupa o perioada in care el a fost chiar subordonat direct, informatie verificata in prezent pe pagina de internet a universitatii, dar nu stiu sigur daca asa a fost anterior. El si toti cei cu care face asta, au aproape in fiecare zi anagajti ai universitatii la lucru in gospodaria lor.
  S-a perpetuat mita, copiii vazand in mai multe randuri cum in sala de examen a intrat rectorul pentru a se asigura ca studentul/studenta protejata ia nota care trebuie.
  Sunt studenti care ajung in anii terminali avand luate doua sau trei examene din anul unu sau doi.
  In cautarile mele pentru o cat mai buna informare am gasit si un material despre istoria Universitatii din Petrosani, material care sustine afirmatiile mele in legatura cu perpetuarea unui rau la universitate. Acest material poate fi gasit aici: https://www.academia.edu/30014581/FRAUDE_ÎN_PROCESUL_DE_ADMITERE_LA_INSTITUTUL_DE_MINE_DIN_PETRO?ANI_1976-1978_. Cititi si luati aminte!
  In final doresc sa va rog sa faceti ceea ce ar fi normal sa faca presa, sa promovati sanatatea societatii, sa scoateti la lumina furtul si nu sa-l protejati, asa cum pare.
  Daca am interpretat gresit imi cer scuze.
  Cu consideratie.

Comentariile sunt închise.