De la pârtie de sanie, la teleferic, prin gropi și boscheți / Vise de Petroșani, la fiecare campanie electorală

În 2016, primarul Tiberiu Iacob Ridzi, alături de directorul de atunci al CSS Petroșani, vorbeau locuitorilor de aici despre amenajarea unei pârtii de bob și scheletron, pe aria ce duce spre Brădet. Locul este și acum năpădit de buruieni și nici măcar scările, cândva amenajate cât de cât, nu mai sunt practicabile. Mai mult, din loc în loc, găsim zone în care oamenii au încins grătarul, dar primarul, promite acum un teleferic, ce va urca tot spre Brădet.

 

Ce spuneau autoritățile acum 4 ani

„Deja am înregistrat la CNI o notă de fundamentare a noastră, a celor de la CSȘ Petroșani, dar și a Federației Română de bob-sanie. Este vorba despre o pârtie de bob de una și două persoane, sanie și scheleton. Ar fi singura din țară, iar ca pârtie artificială, ar fi singura din jurul nostru. Mai sunt în Austria, Germania și Lituania”, a spus Zoltan Toth, director CSȘ Petroșani. (N.R. declarație din 25 mai 2016)

La Petroșani aveam și atunci sportivi cu rezultate deosebite și această pârtie i-ar fi ajutat mult în îmbunătățirea performanțelor lor. „Este vorba de o pârtie de 750 de metri, unde se vor desfășura competiții până la nivelul Jocurilor olimpice ale tineretului și festivalul olimpic al tineretului european”, mai precizau autoritățile.

 

Ce spunea primarul acum doi ani

Și, pentru că planurile nu s-au mai concretizat, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a revenit cu alte informații, mutând virtual, desigur, pârtia în Parâng.

Primarul din Petroșani a declarat prin octombrie 2018, că vom avea o astfel de pârtie nouă în Parâng, pe drumul ce face legătura între zona A și pilonul 17, unde vor fi tăiați câțiva brazi.

 

Ce spune primarul că va face acum

Planul pentru Brădet revine și în această campanie electorală, sau, mai exact, în pragul ei, dar include alte idei.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a anunțat, în luna iunie a acestui an, că administrația locală a depus, la ADR Vest, cereri de finanțare pentru studii de fezabilitate și documentații  pentru patru proiecte mari, care ar urma să se desfășoare pe perioada 2021-2027. ”Proiectul presupune construcția unei linii de transport pe șină tip monorai între strada 1 decembrie 1918 și zona de agrement Brădet.”, a declarat, printre altele,  primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

 

Ce avem de fapt

Dacă lași mașina în parcarea de lângă campusul universității, sau vii pur și simplu pe jos și urci pe cărarea ce șerpuiește spre Brădet, nu vei vedea nicio pârtie de sanie, niciun pilon de monorai și nicio sanie cu roți sau șine. Vei vedea un loc bătătorit de sute de oameni ce nu au abandonat ideea că Brădetul e un loc de agrement, dar vei constata că scările nu mai pot fi funcționale. Veche și dărăpănată, această cale nu mai este foarte sigură, iar dacă e umezeală, scările devin foarte alunecoase. Din loc în loc, găsești locuri în care oamenii au aprins focul, pet-uri lăsate de izbeliște și vegetație crescută în neștire.

Diana Mitrache

6 comentarii la „De la pârtie de sanie, la teleferic, prin gropi și boscheți / Vise de Petroșani, la fiecare campanie electorală

 • 3 septembrie 2020 la 07:08
  Permalink

  Inutilul tot inultil ramane! Viseaza doar ca de fapte mereu a fost strain…
  AMR 24 !!!
  #lapensiecuritzi

 • 3 septembrie 2020 la 08:12
  Permalink

  stie cineva cantecul,Vino vino la bradet
  Nu fi proasta nu te-nbat si unde il pot gasi?

 • 3 septembrie 2020 la 08:27
  Permalink

  haideti sa nu mai fim fraierii lor. am putea sa le dam o palma peste fata si lui Ridzi si lui Avram, nevotandu.l pe niciunul din ei. buletinul e plin de oameni de calitate. nu dau exemple, sa nu se inteleaga ca sustin pe unul sau altul, dar cred sincer ca acesti doi competitori ai scenei politice locale trebuie sa dispara definitiv din peisaj. doi nesimtiti cu tolbele pline, care acum se tiganesc si se scuipa in presa si nu numai. iar noi fraierii tragem ponoasele. votati ALCEVA decat interlopii astia. atunci ei vor disparea !

 • 3 septembrie 2020 la 08:36
  Permalink

  Asa a promis si cu reabilitarea blocului 2 din Carpati !! Ba a mai si trimis scrisori prin posta cu toate operatiunile care se vor face .Au trecut 2 ani si nu sa mai reabilitat nimic !! Rusine ,domn Primar .”Desteptul promite si fraierii trag nadejde”

 • 3 septembrie 2020 la 10:02
  Permalink

  Solutia pentru Petrosani este simpla. Trebuie votat un independent. Ritzi,Avram nu urmaresc decat interesul lor personal.Au dovedit ca nu stiu sa faca nimic,decat vorbe.

 • 16 septembrie 2020 la 08:04
  Permalink

  Pascu Viorel este solutia la noi in Petro?ani.

Comentariile sunt închise.