De astăzi se deschid centrele de vaccinare de la Petrila și Lupeni

C entre de vaccinare de la Petrila și Lupeni, din Valea Jiului se deschid astăzi. În județul Hunedoara, un alt centru va fi deschis la Hațeg. Inspectorii DSP spun că vor fi vaccinați oamenii care se programează, cu vaccinul Pfizer.

DSP anunță că în Hunedoara vor mai fi deschise alte trei centre, dintre care două în Valea Jiului. Astfel, aici vor fi centre la Universitatea din Petroșani, pentru cadrele didactice, la Școala nr 7, La Lupeni, la Palatul Cultural și la Petrila, la Casa de Cultură Ladislau Schmidt.. „Toate centrele sunt pregătite de mai mult timp și am discutat cu primarii. Vaccinarea va începe pe data de 1 martie. Probabil că în 1 martie vom începe pe la ora 12,00, pentru că dimineață mergem să ridicăm vaccinurile din Timișoara. Programarea va fi deschisă de vineri seara de la ora 19,00, iar oamenii se vor putea programa la centrul la care doresc. Vom aduce vaccinul de la Pfizer”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Unul dintre centre va fi deschis la Lupeni și primarul spune că totul este pregătit așa cum
trebuie. „Am înțeles că ar fi în prima fază 180 de oameni care s-au înscris deja pe diferite
platforme. Urmează să se înscrie oamenii și sper să fie într-un număr cât mai mare”, a spus și Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. Numărul oamenilor care s-au vaccinat în județul Hunedoara a trecut de 25.000, iar activitatea va continua. Sunt tot mai mulți oameni interesați să se programeze și să se imunizeze, motiv pentru care se deschid și aceste centre noi.
Diana Mitrache