Dati pe mâna politistilor pentru cã furau apã

6Peste 320 de plângeri la Politia Municipiului Petrosani au fost înregistrate pentru furt din reteaua publicã de apã potabilã sau pentru capacele de canal sustrase de pe raza localitãtii. Prejudiciul se ridicã la mai bine de 278 de mii de lei.

În urma controalelor efectuate de cãtre inspectorii Corpului de control al Apa Serv Valea Jiului, în decurs de un an de zile au fost descoperite peste 323 de interventii neautorizate la reteaua de apã din cele sase localitãti ale Vãii Jiului.

Cele mai multe erau bransãri ilegale, iar inspectorii, dupã ce au desfiintat bransamentele, au depus si plângere penalã împotriva hotilor. Într-un an de zile s-au fãcut atâtea reclamatii împotriva celor care furã apã cât în toatã perioada de când fosta societate

s-a reorganizat.  „Pe lângã recuperarea prejudiciului ne-am îndreptat si penal împotriva celor care furã apã. Poate cel mai flagrant caz a fost cel din Lupeni unde am descoperit un consumator cu 23 de surse de apã neautorizate si necontorizate. Oficial el dãdea un consum de 5 metri cub pe lunã si de fapt consuma sute de metri cub de apã. Au fost si alte cazuri iar pe viitor vom proceda la fel indiferent de persoanã, cã este politist, judecãtor sau politician. Nu este normal ca omul amãrât sã plãteascã iar cei care au salarii de sute de milioane de lei sã fure apã”, a declarat directorul general al SC Apa Serv, Costel Avram. Pânã în prezent, regia de apã a întreprins 1324 de actiuni pentru recuperarea debitelor din care 1254 sunt la persoane fizice, datoriile însumând 1.233.424 lei, iar 59 la persoane fizice. Totalul plângerilor penale este 323 din care pentru furt de apã 29 cu un prejudiciu de 278.449, 25 lei, iar alte 19 pentru furt de capace canal. Totodatã Apa Serv Valea Jiului are pe rolul instantelor si 1115 cereri de executare silitã a datornicilor.

Maximilian Gânju