Daruri pentru copii sub pomul de Crãciun, de la Lupeni

Copiii din municipiul Lupeni vor primi daruri din partea autoritãtilor locale. Primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni se transformã în ajutoarele lui Mos Crãciun si împart copiilor daruri.
“Având în vedere traditia organizãrii manifestãrilor dedicate Pomului de Crãciun care an de an s-au bucurat de un real succes în rândul copiilor consider de datoria noastrã sã ne îngrijim ca si în acest an 2017 sã organizãm respectiva manifestare. Conform traditiei, copiii din învãtãmântul preuniversitar al municipiului Lupeni, dupã prezentarea colindelor, primesc pachete cu dulciuri. Astfel de pachete au mai fost acordate de asemenea si copiilor proveniti din familii cu venituri modeste institutionalizati în centrele speciale sau aflati sub supravegherea autoritãtii tutelare. Si acum, ca si în anii trecuti, pachetele vor contine dulciuri si alte produse alimentare urmând ca, în functie de numãrul de beneficiari valoarea acestor pachete sã fie stabilitã ulterior”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Toti copiii din Lupeni vor beneficia de pachete cu dulciuri si produse alimentare, iar pentru achizitionarea acestora, Consiliul Local a aprobat alocarea unei sume substantiale.
„Propunerea mea, concretizatã în initiativa prezentatã, este de alocare a sumei de 60.000 lei din  bugetul local (…) astfel încât sã putem achizitiona un numãr de pachete îndestulãtoare pentru toti copiii proveniti din familiile cu venituri modeste precum si a colindãtorilor din acest an”, mai aratã sursa citatã.  Pachetele cu dulciuri vor  fi împãrtite copiilor care vor colinda, dar si copiilor  institutionalizati.
Monika BACIU