Darius Câmpean: „Suntem în letargie”

Reprezentantii Sindicatului Muntele au fost la Bucuresti unde au discutat cu reprezentantii Ministerului Energiei despre strategia legatã de Complexul Energetic Hunedoara. Sindicalistii solicitã reajustarea planului care prevede închiderea minelor Lupeni si Lonea.

“Noi am transmis solicitãrile noatre, sã introducã Complexul Energetic Hunedoara în CSAT si sã asigure functionarea a douã grupuri de la Mintia si unul de la Paroseni. Totodatã am solicitat ca unitãtile miniere sã functioneze pânã în anul 2034. Am avut discutii despre soarta CEH. În ceea ce priveste termocentralalele s-au conturat douã variante clare în care sã continue  functionarea cu un grup pe cãrbune la Paroseni si un grup pe cãrbune la Mintia. În ceea ce priveste functionarea celor patru mine vom mai avea o întâlnire sãptãmâna viitoare. Noi dorim sã functionãm cu minele mult mai mult si în sigurantã decât propun dânsii”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele. Sindicalistii sustin cã premierul Sorin Grindeanu a avut o întâlnire si cu Ioan Popescu, presedintele Confederatiei Meridian. “Sorin Grideanu s-a întâlnit si cu domnul Popescu de la Meridian, iar premierul ar fi cerut ca situatia de la Complexul Energetic Hunedoara sã fie reevaluatã. Trebuie sã vedem ce variantã aleg cei de la minister, dar trebuie sã stim si noi pentru cã suntem în letargie”, a mai spus sursa citatã. Anul trecut, fosta conducere a ministerului de resort a stabilit un plan pentru Complexul Energetic Hunedoara. Acesta prevede închiderea a douã unitãti miniere Lupeni si Lonea si continuarea activitãtii minelor Vulcan si Livezeni cu câte un grup de la fiecare termocentralã.

Monika BACIU

5 comentarii la „Darius Câmpean: „Suntem în letargie”

 • 20 februarie 2017 la 20:45
  Permalink

  De investiti in minerit nu spui nimic ?

 • 20 februarie 2017 la 21:49
  Permalink

  ce iti mai place saorma ,grasule

 • 21 februarie 2017 la 08:28
  Permalink

  Grasule,am iesit la pensie in Noiembrie,m-ai sters de la berea care sa dat in decembrie,dar mi-a placut ca in decembrie nu ai uitat sa imi tragi cotizatia pe noiembrie.Nu e treaba ca imi trebuie bere ,fac pipi pe berea ta dar nu e corect sa procedezi in acest fel.Rusine bursucule !

 • 21 februarie 2017 la 08:36
  Permalink

  letargie cu K de 1,7 cu bonuri de masa si cu asa salarii?

 • 21 februarie 2017 la 12:24
  Permalink

  asta este huzur :))

Comentariile sunt închise.