Dacian Ciolos: „Existã un acord cu sindicatele pentru închidere”

Sindicatele din minerit au agreat închiderea minelor si au semnat pactul cu ministerele de resort. Asta a spus Dacian Ciolos, premierul României la Petrosani, atunci când s-a referit la viitorul Complexului Energetic Hunedoara.

Sindicalistii, însã, au negat mereu, dar acum dovada vine chiar de la premier, desi acum sindicalistii nu mai sunt ceea ce au fost pânã în urmã cu o lunã de zile, dat fiind faptul cã fostul lider sindical Petre Nica a trecut de partea administratiei si joacã si ca politician, fiind candidat la Senatul României. Dacian Ciolos a spus cã Guvernul tehnocat a cãutat solutii si cã niciodatã nu a exclus de la discutii sindicatele.

„Ministerul Energiei si cel al Economiei a gândit, încã din start, un proiect pentru CEH si ne-am pus problema cum sã facem sã mentinem activitatea minierã si sã îi dãm o perspectivã pe termen mediu si lung. Asta presupunea sã luãm anumite mãsuri pentru a creste gradul de competitivitate a ceea ce poate sã rãmânã si, cu anumite investitii în timp, dar sã vedem si care sunt minele competitive vis-a-vis de costul de extragere pe calorie, pentru cã aici este problema. Stiu cã au fost discutii, inclusiv cu sindicatele din minerit, pentru a se gãsi solutii de comun acord si, în urma acestor discutii, domnul ministru mi-a spus cã existã un acord si cu sindicatele pentru închiderea treptatã a acestor mine”, a precizat la Petrosani premierul României Dacian Ciolos.

Nejustificat este acum efortul, ca politicieni, al celor care au condus lupta sindicalã si care spun cã vizita premierului le-a lãsat „un gust amar”. Ciolos, însã, a mentinut ideea functionãrii CEH, cu minele competitive, asa cum s-a înteles cu cei care au condus acest colos industrial, dar si cu sindicatele, care au participat la discutii. „Sunt investitii ce trebuiesc continuate si la Paroseni si la cealaltã termocentralã”, a conchis Dacian Ciolos.

Diana Mitrache

5 comentarii la „Dacian Ciolos: „Existã un acord cu sindicatele pentru închidere”

 • 6 noiembrie 2016 la 21:33
  Permalink

  paduraru a fost deacord sa inchida mina lonea ,a tradat cotizanti lui ,acum e angajat ceh ,il doare in dos de mineri.

 • 7 noiembrie 2016 la 08:07
  Permalink

  se vor inchide toate minele dupa anul viitor

 • 7 noiembrie 2016 la 08:08
  Permalink

  dupa alegeri am vrut sa spun

 • 7 noiembrie 2016 la 18:43
  Permalink

  minerii au fost tradati de liderii de sindicat lakatos,nica si laszlo domokos au semnat pentru inchiderea mineritului

 • 8 noiembrie 2016 la 09:48
  Permalink

  DACA VA INCALZESTE CU CEVA SI PRIMARII AU FOST DE ACORD CU INCHIDERILE MINELOR

Comentariile sunt închise.