Dacã faci e supãrare, dacã nu faci e si mai rãu

11Actiune amplã de colectare de carte pentru biblioteci mai sãrace, parteneriate cu editurile pentru fondul de carte destinat scolilor, ca premii, pentru elevii merituosi, criticat si lãudat pentru cã este organizatã de un partid politic, respectiv PNL Petrila.

Partidele politice au început sã aibã retineri în a organiza actiuni cu caracter civic, de întrajutorare, sportive, de culturã, de atitudine în încercarea de a diminua cât mai mult criticile unor cetãteni sau ale opozantilor care le numesc invariabil ”actiuni cu scop electoral”.

Si cum foarte apreciate de o parte a publicului sunt ”pomenile” cu pachete de mâncare, restul este criticat de aceeasi parte a publicului.

Scopul de a arãta cetãtenilor cã le pasã, cã existã si cã fac ceva este, fireste, si unul

electoral, de a intra în gratiile oamenilor fãcând ceva pentru ei, pentru cã în cauzã este vorba partide politice. Dar partidele trebuie sã stie asta si sã-si vadã de scopul pentru care au ales sã functioneze.

Asa se întâmplã în Petrila, unde PNL a organizat o actiune amplã de colectare de carte pentru biblioteci mai sãrace, dar si eventuale parteneriate cu editurile pentru cãrti care sã fie oferite în scoli, ca premii, pentru elevii merituosi.

Se face apel pe toate canalele pentru donatii, iar actiunea va atinge apogeul, joi, 25 aprilie, începând cu ora 17,00, când în Parcul Copiilor va avea loc o manifestare interactivã, cu tineri talentati.

”Cei care se pot lipsi de o carte de acasã, am fi bucurosi dacã ar dona-o pentru a ajuta bibliotecile. Se spune cã majoritatea cãrtilor nu trebuie sã apartinã aceleeasi11_1

persoane, ci ea trebuie sã circule, sã bucure si sã îmbogãteascã oamenii. În 25 aprilie, vom face o actine deschisã sã valorificãm si sã sustinem cât mai multi copii” – a declarat Doinita Maria Bãlãnesc, presedinte Organizatia de femei PNL Petrila.

ªi pentru cã actiunea de colectare de carte a fost initiatã la nivel judetean, parlamentarul si presedinta liberalelor din Hunedoara, Carmen Hãrãu, a anuntat cã vrea cu tot dinadinsul sã vinã în mijlocul petrilenilor, pentru câteva ore bune.

Ileana Firtulescu