”Cupa Dragobetelui” la Centru ”Sansa” din Vulcan

 

La sfârsitul acestei sãptãmâni (1 – 3 martie), la Centru ”Sansa” din Vulcan se va desfãsura a  3-a editie a concursului de sah ”Cupa Dragobetelui”, în organizarea C.S.M. Mihai Viteazu Vulcan si a Consiliului Local al Municipiului Vulcan.
Organizatorii au fost nevoiti sã programeze competitia cu o sãptãmânã dupã sãrbãtoarea româneascã a dragostei datoritã Semifinalelor Campionatelor Nationale de Seniori, care au atras foarte multi iubitori ai sahului, unde si  CSM Mihai Viteazu a fost reprezentat de doi sportivi, unul dintre ei (Cucu Ioan Mircea) reusind o meritorie calificare în Finala Campionatelor Nationale de Seniori. Cupa Dragobetelui la sah clasic are urmãtoarele categorii de concurs: Under 1001, U1200, U 1400 si Open general. Timpul de gândire este de 90 minute / jucãtor pentru Open general si 60 minute / jucãtor pentru celelalte categorii de  concurs. Se vor juca 7 runde, sistem elvetian: vineri – 2 runde, sâmbãtã – 3 runde si duminicã  2 runde. Categoria Open general va debuta vineri la ora 11:00, iar celelalte categorii vor debuta vineri la ora 15:00.
Arbitrul competitiei va fi experimentatul Mihai Partenie, de la Timisoara. Câstigãtorii fiecãrei  categorii de concurs vor primi  cupe, vor fi premii în bani pentru cei clasati pe podium si toti  participantii vor primii medalii si diplome. Pentru copii vor fi si surprize dulci. Organizatorii au mai pregãtit participantilor o surprizã: o excursie cu telegondola în Pasul Vâlcan. Sâmbãtã, în a doua zi a concursului este organizat un turneu de sah rapid (15 minute / jucãtor) pentru debutanti, pentru copiii care deslusesc primele taine ale sportului mintii. La concursul de sah de la Vulcan si-au anuntat participarea jucãtori de la Timisoara, Arad, Sînandrei, Deva si din toatã Valea Jiului.