[ Cum vor fi curățate drumurile spre obiectivele turistice? ]

T oate drumurile județene, care, în principal, duc spre obiectivele turistice din județul nostru, vor fi curățate de zăpadă. Este promisiunea celor de la Dispeceratul de iarnă, care spun că au stocurile necesare, utilaje, firme tocmite și chiar și un dispecerat non-stop.

Deja a nins la munte, dar și spre obiectivele turistice din munții Orăștiei, iar drumarii s-au apucat de curățat aceste artere. Sunt drumuri în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, a cărui reprezentanți au declarat că vor fi deszăpezite toate arterele, pentru oamenii care vin să ne viziteze și pentru cei care vor vrea să urce la munte, la schi. „În toate zonele de munte sunt probleme cu zăpada și mașinile noastre au mers să facă deszăpezirea. M-aș referi la
drumul ce duce spre Sarmizegetusa Regia, la drumurile din Valea Jiului, spre Parâng și Straja, la cele din Ținutul Pădurenilor, din zona Brad. Peste tot au fost mașinile în teren”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Dispeceratul de iarnă este coordonat pe ore și prioritățile, în cazul ninsorilor abundente, sunt pe ore, între 3 și 12 ore, iar drumarii spun că sunt pregătiți. Iar dacă sunt probleme, drumarii pot afla de ele prin intermediul dispeceratului de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara. „Există un număr de telefon, iar dispeceratul este 24 din 24 de ore deschis. Există și un computer pe care rulează un program, care ne arată exact unde sunt mașinile. Toate mașinile de la deszăpezire sunt dotate cu GPS-uri, iar astfel știm exact unde merg să facă deszăpezirea”, a mai adăugat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Cât privește drumul spre Parâng, acesta este deja închis circulației și pot urca doar riveranii și cei care fac aprovizionarea, din cauza pericolului iminent pe timp de iarnă, cu polei și zăpadă.
Diana Mitrache