Dezvaluiri

Cum s-a simtit guvernarea PSD in buzunarul romanilor

In 2012, PSD ajungea la guvernare cu un program ambitios. Guvernul Ponta promitea reintregirea salariilor, repunerea in drepturi a unor categorii sociale neindreptatite de asa-zisele „masuri de criza”, reducerea TV-ului, marirea pensiilor si, in acelasi timp, crestere economica.
Victor Ponta a declarat la finalul mandatului sau ca a reusit sa indeplineasca 93% din ceea ce si-a propus. Cert este ca masurile Ponta s-au simtit in buzunarul fiecarui roman, atat cat s-a putut. Si fiecare are propriul barometru din acest punct de vedere.
Principalele masuri ale Guvernului Ponta:
Reintregirea salariilor bugetarilor reduse in timpul crizei de guvernul Boc;
Reluarea indexarii pensiilor cu rata inflatiei;
Cresterea in transe a salariilor personalului didactic, nedidactic si auxiliar din invatamant
Majorarea salariilor personalului sanitar, inclusiv prin acordarea de prime medicilor stagiari;
Reducerea TVA la paine si la ulterior la toate aliemntele pana la 9%;
A redus CAS cu cinci puncte procentuale;
A dublat alocatiile copiilor;
A reluat angajarile in sectorul bugetar, anuland interdictiile introduse de Emil Boc.
Cifre concrete:
Salariul minim brut a crescut cu 50%, de la 700 la 1050 lei. In sistemul public, salariile au crescut cu 66%. Au fost platite hotararile judecatoresti privind masurile compensatorii.
A crescut punctul de pensie cu 19% si pensia minima cu 15%. TVA-ul a fost redus de la 24% la 20%, iar pentru alimente la 9%. Bugetarii au primit tichete de vacanta.
Pentru mediul de afaceri:
S-a redus CAS-ul pentru angajator cu 5% si impozitul pe dividende de la 16% la 5%. Absorbtia fondurilor europene a crescut de la 7,5% la 80%. Numarul salariatilor cu norma intreaga a crescut cu 450.000 din 2012 pana in prezent, in urma masurilor adoptate de guvernul PSD. Guvernarea PSD a promis o crestere economica de peste 3% in 2013, si a ajuns la 3,4%. Romania a avut cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana.
Ciolos si guvernarea zero
La predarea mandatului premierului Victor Ponta, analistul Capital Economics, William Jackson, citat de Mediafax explica: “Principalul mod in care demisia premierului Ponta va afecta economia este daca temerile ca ar putea aduce instabilitate politica conduc la amanarea de decizii de investitii, din partea investitorilor locali sau a celor straini. Cresterea PIB ar putea fi afectata daca nu este o rezolvare la aceasta situatie. Astfel, in contextul in care consumul pare sa creasca rapid, as fi surprins sa vad o incetinire puternica a avansului PIB”.
Si nu suntem departe de previziunile analistului. Guvernul Ciolos, un asa-zis Guvern al gulerelor albe, a fost rupt de populatie. Veniti de la Bruxelles, tehnocratii lui Dacian Ciolos au fost mai degraba preocupati sa implementeze masuri care sprijina corporatiile, decat companiile romanesti. Desi adusi din cadrul Comisie Europene, atragerea fondurilor europene nu a constituit o preocupare, bilantul la acest capitol fiind zero.
Principalele masuri ale Guvernului Ciolos
Zero sprijin pentru agricultori – 8 luni intarziere la acordarea subventiilor (doar in sectorul vegetal au fost pierderi de 160 milioane euro din acest motiv).
Zero grija pentru bebelusi: lipsa persistenta a vaccinurilor necesare pentru nou-nascuti.
Zero sprijin pentru bolnavi: 3.536 de medicamente (65% din total) se vor scumpi prin aplicarea Hotararii Guvernului Ciolos nr. 800/2016. 850.000 de romani afectati, dintre care peste 5.000 copii.
Zero kilometri de autostrada.
Zero sprijin pentru capitalul autohton: Zero ajutor de stat pentru companiile cu capital romanesc, in cadrul schemei de ajutor de stat pentru investitii (HG 807/2014), din care au fost servite exclusiv companiile straine.
Zero sprijin pentru exportatorii romani: in primele noua luni, diferenta dintre importuri si exporturi a crescut cu 1,4 miliarde euro, in favoarea firmelor straine care si-au vandut produsele pe piata romaneasca.
Zero transparenta publica si zero predictibilitate.
Biroul de presa
–-

Comandat: PSD Hunedoara;
Executat: MBD REPORTER MEDIA SRL Petrosani;
CUI AEP mandatar financiar 11160007

9 comentarii la „Cum s-a simtit guvernarea PSD in buzunarul romanilor

  • Populism, demagogie, nesimtire! Asa arata toate comunicatele PSD si daca ar fi sa ne luam dupa ele dragi hunedoreni, ar trebui ca in anii urmatori sa curga numai „lapte si miere”. Din nefericire pentru voi PSD-istii, lumea nu mai este naiva, totusi veti reusi sa „prostiti” o parte din populatia saraca, fara multa scoala sau „de varsta a treia”. Marea majoritate a hunedorenilor s-a lamurit ca sunteti niste mincinosi ordinari pusi pe capatuiala si o sa va „rasplateasca” la alegeri dupa cum meritati, cu un ” sanatos” SUT IN FUND!

  • Pur si simplu se va vedea in alta ordine de idei ce va face PSD daca pe 13 va castiga alegeri , credca ca nu o sa fie dezamagiti unii oamenii cu atatea promisiuni,Marea dezamagire si impresie este a Minerilor ca li se inchid minele si au impresia ca din vina politici psd,cand minele se inchid pur si simplu nu se mai renteaza, nici UE nu e deacord cu sistemu miner nerentabil si alte motive credca minele se mai inchid si.din alte motive sa nu mai faca minerii mineriade greve la bucuresti ,cand au distrus bucurestiul minerii mai demult asta nu se uita,si credca una cate una se inchid minele,nu credca e de vina PSD ca minele se inchid pe principiu politicii ,PSD nu decide masuri drastice la comanda oriunde oricum oricand la nivel local ,national..etc…dar in fiecare partid se arunca cu pietre :PSD,PNL, daca ar fi dupa gura lumii niciu un partid nu i bun ,nimeni.nui bun…

  • Gura lumii sau parerea altora sau durerile de viata a altora trebe sa se izbeasca mereu in partide mai ales in PSD,multe traume au altii crezand ca li se trage de la PSD, si acum PSD e obligat :sa despagubeasca oamenii nedreptatiti ha ha ha ca si la uraganele Matew din America unde oamenii au fost devastati de furtuni alti oameni cu pagube au avut drept de despagubiri la un centru anume America,si asa si unii oameni cu traume pe psd ar vrea sa ceara despagubiri ca li s-au furat drepturi multe,ha ha ,…ce e haios e lacomia unor oameni de a fi egal nici mai sus nici mai.prejos ca psd ..viata

  • Fiecare om e liber sa-si dea cu parerea sperand ca se rezolva totul la minut pe placul fiecaruia la comanda cat ar clipi unii din ochi….,palavrageala anti psd e plictisitoare de notorietare si orice om isi da cu parerea pro psd si anti psd ,si tot om e,decand sunt partidele astea de f multi ani PSD, PNL si altele , in Valea jiului si demulti ani e la putere cand PNL.cand PSD si nu s-au produs multe schimbari in Vale datorita acestor partide,iar acum ca se inchid minele altii dau vina pe PSD care nu are nici o.legatura,PSD putea inchide mine si dupa revolutie cand era la putere dar nu PSD e cauza inchiderii minelor ci Strategia altor Sisteme etc…..,

  • Pentru ” VALEA PLANGERII”: Cu respect trebuie sa va spun ca cel mai vinovat partid pentru situatia actuala in care este CNH este de departe PSD. CNH-ul la infiintare a pornit de la zero, adica fara datorii. Atat la conducerea CNH, cat si la unitatile componente, la toate nivelele au fost numiti „oamenii de casa” ai PSD, in majoritatea lor incompetenti, servili si lacomi, dar fideli si „cotizanti” pentru structurile partidului si mai ales slugile neconditionate a sinistrului demagog. ” marele conducator” Nistor Laurentiu. A facut si PSD-ul programe de „inchidere” prin separarea minelor viabile de cele neviabile, dar modul de management a fost dezastruos creind premizele mersului spre FALIMENT,adica disparitia minelor din Valea Jiului. Guvernul Ciolos nu face decat sa incerce sa salveze ce se mai poate salva din dezastrul la care s-a ajuns datorita incompetentilor de la PSD, magistral condusi de acest sinistru Nistor!

  • Votati Uniunea Salvati Romania, fratilor! Pacat ca sunt putini si sunt la inceput, dar macar sunt tineri si nu au avut de-a face cu leprele din politica actuala. Daca PSD nu va mai frauda votul dupa modelul ‘Ei au furat mai mult decat noi’, atunci PSD va fi istorie!

  • Nu am vrut sa votez dar nesimtirea pesedista ma revolta. Am sa votez USR!!!

Comentariile sunt închise.