[ Cum împacă minerii mini-vacanța, cu nevoia de energie? ]

Sunt mai multe zile libere la bugetari, iar la Complexul Energetic Hunedoara minerii și energeticienii au nevoie de bani. Va trebui reorganizată activitatea , așa încât să se lucreze pe comandă și liberele să fie productive, pentru că au fost probleme ce au
generat întreruperea activtății extractive.

Programul la fiecare unitate minieră va fi făcut în funcție de capacitățile de producție, chiar dacă este liber în mini-vacanța ce unește Ziua Națională cu Sfântul Andrei. Cei de la CEH spun că vor lucra, iar programul va fi stabilit până la finele acestei săptămâni.
„Vom face tot ce este necesar ca, în perioada următoare, să avem cărbune ca să putem funcționa la termocentrala Paroșeni, ca să avem o continuitate, chiar dacă este mini-vacanță. Urmează să analizăm în perioada următoare situația și să stabilim un program de lucru”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Mina Vulcan a fost oprită total la finalul săptămânii trecute, din cauza unui foc ce a izbucnit într-un abataj. Acesta a fost închis și producția de huilă a avut de suferit din acest motiv.
„Am avut noroc că a fost sâmbătă și duminică și atunci pierderile nu au fost foarte mari”, a mai precizat Cristian Roșu.
Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt libere, bugetarii ar urma, cel mai probabil, să fie liberi și în data de 29 noiembrie, care este ziua de luni. Așa că minerii și energeticienii ar putea să fie liberi încă din week-end-ul anterior. Dar, cum producția de huilă este și așa mică, minerii ar putea să lucreze pe comandă în zilele de week-end, dar și în ziua Sfântului Andrei, de Ziua Națională și în 29 noiembrie.
Diana Mitrache