Culmea datoriilor / Executor Judecãtoresc cu datorii de milioane la ANAF

Un executor judecãtoresc care, prin prisma meseriei, îi executã pe rãu-platnici se confruntã cu aceleasi probleme ca si clientii sãi. Acesta nu si-a plãtit dãrile cãtre bugetul de stat.

ANAF a fãcut publicã lista persoanelor fizice care au datorii la bugetul de stat. Aproape 300 de petrosãneni se regãsesc pe lista neagrã a Administratiei Fiscale, iar unul dintre acestia este chiar un executor judecãtoresc.

Milioane de RON datorii

Potrivit ANAF, executorul judecãtoresc are datorii la bugetul de stat, capitolul “obligatii fiscale principale” în sumã de 3.890.435 de lei. Tot la bugetul de stat, dar la capitolul “obligatii fiscale accesorii” Cecilia Rãducanu mai are de achitat 1.432.500 de lei suma totalã de achitat la bugetul de stat fiind de 5.322.935 de lei. Urmeazã Bugetul Fondului national unic de asigurãri sociale de Sãnãtate. Aici, executorul judecãtoresc mai are de plãtit suma totalã de 1.144.211 de lei.

5-1

Nu mai putin de 290 de petrosãneni sunt inclusI pe listas neagrã a celor de ANAF. Lista continuã cu cei de la Petrila care sunt în numãr de 166, Lupeni 137, Vulcan 132. Cei mai putini contribuabili care au datorii la bugetul de stat sunt cei din Aninoasa si Uricani, cu câte 6, respectiv 3 contribuabili rãu-platnici. În trecut, executorul judecãtoresc a fost executat de Directia Generalã a Finantelor Publice tocmai pentru neplata datoriilor.  Este vorba de persoanele fizice care au datorii mai mari de 1500 de lei. Astfel, la nivelul judetului Hunedoara pe lista publicatã de ANAF se gãsesc 499 de persoane. Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restante fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, poate fi accesatã si descãrcatã de la adresa  http://static.datagovro.palcu.ro/Mici_f_31-03-2016_update.pdf

Lista contine numele persoanelor fizice care totalizeazã obligatii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activitãti economice independente sau profesii libere, se aratã într-un comunicat al ANAF.

Monika BACIU