[ „Cu maximă lașitate” sporul de 20%, refuzat de actualul Guvern, Văii Jiului ]

G uvernul a respins legea ce prevedea 20% în plus la salariu, celor ce vin să muncească în zone precum Valea Jiului. E nevoie de profesori, asistenți medicali, medici și asistenți social, dar, din păcate, Guvernul a respins în cea mai mare liniște această inițiativă a senatorului Cristian Resmeriță. Parlamentarul vede acest lucru ca pe un act de maximă lașitate.

Cristian Resmeriță spune că a fost profesor și avea un spor de Valea Jiului, care, însă, a fost suspendat și, ca atare, s-a gândit să inițieze un proiect de lege pentru toată țara. În proiectul legislativ, senatorul voia să îi ajute pe medici, asistente, profesori și pe oamenii din asistența socială să accepte să lucreze în zone marginalizate social, stimulându-i financiar, cu un plus de până la 20%.
„După ce că există și o întârziere de un an de zile cu privire la punctul de vedere al Guvernului, aceștia au încercat și acum să îl ascundă. Dacă nu eram foarte vigilent să îl găsesc, nici acum nu știam despre existența lui”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD din Valea Jiului.
Senatorul dă vina pe actuala coaliție PNL, USR PLUS, UDMR, pe ai cărei membrii îi acuză că scumpesc viața oamenilor, fără să țină cont de mici posibilități de a-i ajuta. „În momentul acesta, ei nu trebuiau să facă absolut nimic, cum nu au dat un punct de vedere timp de un an și poate că această inițiativă avea o șansă. Dar ce observ eu e că acest guvern e foarte bun când vorbim de prețul motorinei, care a sărit de 7 lei, e foarte bun în momentul în care discutăm de facturi duble la gaz și electrictate. Și parlamentarii PNL, USR din județul Hunedoara mi-au promis că vor vota această inițiativă, că nu se vor opune niciodată, dar iată că aleșii dau o palmă, cel puțin electoratului din Valea Jiului ”, mai spune senatorul Resmeriță.
Inițiativa senatorului Resmeriță prevedea sporuri la salariile acestor oameni în localitățile: Petroșani, Lupeni, Petrila, Vulcan, Aninoasa și Uricani din județul Hunedoara, dar și pentru cei care lucrează în alte localități cum ar fi în Apuseni, ori Delta Dunării.
Cristian Resmeriță crede că, odată stimulați, profesioniștii vor veni și în aceste zone marginalizate, cum este și Valea Jiului, dar deși a avut mai toate avziele favorabile, în final inițiativa a fost respinsă. Acest lucru s-a întâmplat încă din 24 iunie, dar nimeni nu a aflat până în această săptămână.
Diana Mitrache