Crucea Roșie, alături de Ucraina. Cum puteți ajuta?

Î n județul Hunedoara sunt deschise 4 centre de colectare a donațiilor pentru refugiați la Deva, Brad, Hațeg și Petroșani. Crucea Roșie face posibil acest lucru, în contextul în care numărul refugiaților care ajung în țara noastră crește de la o zi la alta.

Donațiile se pot face în Deva la sediul Crucii Roșii, Cartier Gojdu, Aleea Viitorului, nr. 4, zilnic între orele 10-18, la Brad la Casa de cultură, din str. Independenței, nr. 7, la Hațeg, tot la sediul Crucii Roșii, din strada Crișan, nr. 3 și la Petroșani, la sediul Crucii Roșii, din str. Independenței, Grădinița nr. 5, lângă bazinul de înot. Aici am aflat și ce puteți dona. „Aici pot fi aduse produse alimentare greu perisabile, pampers, obiecte de igienă personală pentru copii și adulți, se poate aduce apă, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar în stare bună. Este și un program, de la 11, la 13, dar se pot face donații 24/24, pentru că noi suntem dispuși să venim aici, oricând are cineva ceva de donat”, a spus Cristina Sîrbu, președinta Crucii Roșii Petroșani.
„Celula de coordonare operațională” are activitate 24 de ore din 24 și stă la dispoziția publicului, instituțiilor, firmelor sau organizațiilor nonguvernamentale pentru primirea tuturor solicitărilor de ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina și cu informații privind modul în care acestea pot fi trimise către cei care au nevoie de sprijinul nostru. În plus, există și conturi în care puteți trimite bani.
„A început la nivel național campania „Umanitatea nu are granițe”, iar aici putem face donațiile financiare. Există conturile în lei și euro și dolari și cine dorește să doneze, o poate face direct în conturile naționale ale Crucii Roșii”, a mia spus Cristina Sîrbu, președinta Crucii Roșii Petroșani.
Pentru a trimite solicitări privind acordarea de ajutoare umanitare trebuie accesată platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”. Reprezentanții autorităților și ai Crucii Roșii, membri ai Celulei de Coordonare Operațională Hunedoara, pot fi contactați la numerele de telefon 0254 238 917 sau 0787 751 370.
Diana Mitrache