Crizã de cablu la mina Livezeni

Productia de cãrbune de la mina Livezeni, dar si securitatea zãcãmântului si a minerilor este pusã în pericol din cauza lipsei unor cabluri. Unitatea minierã se confruntã cu o lipsã acutã de cablu minier destinat combinei miniere.
Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a demarat o achizitie pentru alimentarea combinei miniere de la mina Livezeni. 70.000 de lei este suma alocatã pentru 250 de metri de cablu electric.
”Cablurile electrice în constructie minierã pentru alimentarea combinei miniere de abataj de tip KS-3M sunt necesare pentru exploatarea mecanizatã a abatajelor din subteranul sucursalei miniere din cadrul S CEH-SA – EM Livezeni”, aratã documentatia.
Lipsa cablurilor electrice conduce la imposibilitatea asigurãrii functionãrii utilajelor si echipamentelor de la locurile de muncã, scoaterea temporarã din functie a capacitãtii de productie cu consecinte asupra pierderilor de productie aferente si mai ales periclitarea stãrii de securitate a zãcãmântului si a personalului.
”Achizitia acestor produse asigurã derularea neîntreruptã a activitãtii de exploatare în abatajele mecanizate, astfel se realizeazã indicatorii tehnico-economici stabiliti, productia stabilitã, aprovizionarea cu cãrbune autohton a celor douã termocentrale, se asigurã siguranta locurilor de muncã. În prezent sucrusala minierã EM Livezeni din cadrul entitãtii contractante se confruntã cu o lipsã acutã de cablu electricã minier pentru alimentarea combinei miniere de abataj de tip KS 3M. Lipsa acestui reper poate duce la întârzieri si chiar oprirea abatajului mecanizat aflat în exploatare si întârzierea punerii în exploatare a viitoarelor abataje mecanizate, oprirea unor locuri de muncã datoratã imposibilitãtii alimentãrii combinei miniere de abataj cu consecinte asupra pierderilor de productie aferente si mai ales periclitarea stãrii de securitate a zãcãmântului si a personalului”, mai aratã documentatia.  Cablul electric este  destinat pentru utilizare în minele grizutoase.
Cosmin BACIU

7 comentarii la „Crizã de cablu la mina Livezeni

 • 17 februarie 2020 la 19:43
  Permalink

  Alo PNL , vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !!!

 • 17 februarie 2020 la 20:18
  Permalink

  SA L INTREBE DURBACA PE DRAGOIESCU CAT CABLU SI UN INTREG COMPLEX MECANIZAT INCHIS DE INCOMPETENTI IN MINA PAROSENI

 • 17 februarie 2020 la 20:23
  Permalink

  mina Livezeni are cei mai multi pontati fictivi are cea mai mica productivitate, si cele mai mari costuri de exploatare cu astea de ce nu se lauda

 • 17 februarie 2020 la 21:03
  Permalink

  esti prostan

 • 17 februarie 2020 la 21:39
  Permalink

  La Lupeni au fost in anii trecuti doua combine(una noua din Polonia si una veche de la Valea de Brazi),cablurile nu au mai ajuns la Livezeni?

 • 18 februarie 2020 la 14:20
  Permalink

  Cam cate a facut si PSD.

 • 18 februarie 2020 la 15:10
  Permalink

  io am auzit ca le-o furat brinzan si le-o vindut la cupru-vechi .

Comentariile sunt închise.