Criminalul din Vulcan va putea sã-si vadã copilul

A ucis doi tineri cu cutitul si va sta dupã gratii 24 de ani, iar sotia lui a vrut sã rupã orice legãturã cu el. Nu îsi doreste ca fiul lor sã afle când va creste mare cã tatãl sãu are pe constiintã doi tineri nevinovati.

Tânãrul de 26 de ani, din Vulcan, care a ucis cu un cutit doi tineri în fata unui club de manele, în urmã cu doi ani, se luptã în instantã pentru a putea pãstra legãtura cu fiul sãu.  Sotia lui a vrut sã ca minorul sã nu mai aibã nici o legãturã cu criminalul aflat dupã gratii, dar nici cu familia acestuia.  A reusit în primã instantã sã-l ia pe bãiat la ea, însã bãrbatul a fãcut apel si Tribunalul Hunedoara i-a permis sã mentinã legãtura cu copilul sãu. Astfel, Cosmin Bãrbuti are dreptul sã-i trimitã bãietelului de trei ani fotografii, înregistrãri audio-video, scrisori, cât si sã ia legãtura telefonic cu el. La fel si bunicul bãiatului va avea dreptul sã-l vadã pe micut. Cosmin Bãrbuti a primit 24 ani închisoare pentru omor calificat si va trebui sã plãteascã daune de sute de mii de lei urmasilor celor doi tineri. Individul (26 de ani) si-a premeditat crimele au stabilit anchetatorii în timpul urmãririi penale. A petrecut într-un club de manele din Vulcan si a intrat într-o altercatie cu un alt tânãr.

Angajatul cu paza si patronul localului l-au dat afarã, acestia cãzând victime furiei individului. Bãrbuti s-a dus acasã si s-a înarmat cu o rangã si un cutit iar apoi a revenit la localul. N-a mai fost lãsat înãuntru si l-a atacat pe patronul barului dar si pe omul de ordine. I-a lovit pe cei doi cu cutitul, iar bodyguardul de 26 de ani a murit pe loc, dupã ce i-a fost sectionatã artera femuralã. Patronul barului de manele a fost lovit în zona abdomenului de criminal si în ciuda eforturilor medicilor, a murit câteva zile mai târziu pe patul de spital. Criminalul a încercat sã-si justifice atacul furibund folosindu-se de argumentul cã era în legitimã apãrare.

Maximilian Gânju