Creste numãrul patrulelor, la Petrosani

Sunt 4 politisti locali, care însotesc patrula politiei nationale în municipiul Petrosani, iar numãrul celor care vor face asta va creste în perioada urmãtoare.

La primãria din localitate a fost semnat un protocol între Politia localã, cea nationalã si administratia publicã, iar ratia de combustibil a politistilor locali a fost mãritã.

„În acest an, am dublat cota de combustibil pentru politia localã, am intensificat patrulãrile pe care ei le fac în cartierele Colonie, Bosnea si Aeroport. Dintr-un efectiv de 42 de politisti locali, zilnic, avem în patrule mixte cu politia nationalã  4 politisti si de acum încolo vom lua toate mãsurile asa încât sã avem 6 politisti care sã participe în echipe mixte cu politia nationalã, la mentinerea ordinii si sigurantei cetãteanului”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Protocolul a  fost semnat si de noul comandant al Politiei din Petrosani, Aurel Buruianã, care a întârit faptul cã siguranta este principala preocupare a celor douã institutii cu atributii aproape similare, pe alocuri.

„Putem observa cã o parte din atributiile politiei locale sunt comune cu cele ale politiei nationale si, implicit, celor ale politiei municipiului Petrosani, respectiv: cresterea sigurantei cetãteanului, îmbunãtãtirea  serviciului politienesc, cresterea nivelului de încredere al populatiei în politie, combaterea criminalitãtii, reducerea fenomenului criminalitãtii si îmbunãtãtirea relationãrii cu societatea civilã”, a spus si Aurel Buruianã, comandant al Politiei municipiului Petrosani.

Si politia localã este semnatara acestui protocol si comandantul Politiei locale, Dorel Neag a precizat, la rându-i importanta sigurantei la nivel local.

„Am încercat, în ultimul timp, sã acoperim întreaga arie a municipiului Petrosani, în Bosnea, în zona Coloniei, de la turnul de apã si pânã în Sasa. Toate sunt cuprinse în itinerariul de patrulare si, regulat, conform dispozitiilor noastre, itinerariile se schimbã si sunt urmate si pe timp de zi si pe timp de noapte”, a adãugat si Dorel Neag, comandant Politia Localã.  Îi vom vedea pe polititii din Petrosani cu masinile, în speciale, dar si în stradã, mai ales în perioadele aglomerate, atunci când este nevoie de suportul lor.

60 de politisti la peste 40 de mii de locuitori

Politia Petrosani functioneazã cu jumãtate din personalul existent în urmã cu zece ani. Reprezentantii IPJ Hunedoara spun cã existã un oarecare deficit de personal, dar urmeazã a fi acoperit.  Astãzi, Politia Petrosani are încadrati 60 de politisti care  trebuie sã rãspundã necesitãtilor unei populatii de peste 40 de mii de locuitori. În urmã cu zece ani de zile la aceeasi institutie erau încadrati 130 de politisti la acelasi numãr de locuitori, a precizat seful Politiei Petrosani, comisar sef Aurel Buruianã. Posturile libere vor fi ocupate de personalul încadrat din sursã externã, viitorii politisti urmând sã soseascã la posturile din Valea Jiului dupã finalizarea cursurilor de pregãtire în scolile de profil ale MAI. Totodatã, alte posturi vor fi ocupate dupã noi încadrãri din sursã externã ori internã. La ultimul concurs pentru angajare derulat de IPJ Hunedoara, nu mai putin de 63 de posturi au fost ocupate, 25 fiind pentru agenti de ordine publicã în mediul urban.

Maximilian Gânju
Diana Mitrache

Un comentariu la „Creste numãrul patrulelor, la Petrosani

  • 31 ianuarie 2017 la 20:17
    Permalink

    Sa vedem eficienta politistilor platiti din bani nostri publici , sa nu se inchida si sa doarma in masini sau in alte locuri (parca au fost filmati ) sau sa nu se supere ca sunt chemati de paznici de la unitatile miniere sau vin cu intarziere .

Comentariile sunt închise.