[ Craii vor vesti Crăciunul la Lupeni ]

Craii vor vesti, așa cum au făcut-o din vremuri pierdute în timp, Crăciunul în zona Văii Jiului. Și ei vor fi acompaniați de soliști consacrați de muzică populară de la noi, care vor cânta colinde. Sărbătaorea Nașterii Mântuitorului va fi una desprinsă din negura timpului.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Lupeni ORGANIZEAZĂ Festivalul Crailor, în aer liber, iar toți cei care vor, sunt invitați să participe la evenimentul ce va avea loc sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 16,00.
„După un an de pandemie, așteptăm cu drag festivalul. Suntem bucuroși că putem organiza din nou, cu spectatori, în parcul CAP. În fiecare an este ceva inedit. Vor fi colinde ce ne păstrează colindele și datinile vii. Vor veni colindători din mai multe zone și, totodată, pe lângă crai, vor veni și copii și Junii Petrileni, va cânta Ciprian Roman și Cristian Fodor și eu zic că va fi o zi deosebită, iar noi trebuie să mergem cu sufletul deschis și să le ascultăm, pentru că ele au dăinuit aici de sute de ani”, ne-a spus Emil Părău, co-organizator al festivalului, alături de Primăria și Consiliul Local al municipiului Lupeni.

Evenimentul va începe cu o paradă a portului popular, plecarea fiind la ora 16.00 de la Cinematograful Cultural. Spectacolul va continua cu un concert de colinde și cu concursul trupelor de Crai, cei care vor vesti Crăciunul.
Diana Mitrache