Cozma: „Minerii nu mai au lideri!”

Fondatorul LSMVJ crede cã minerii din Valea Jiului au prea multi pretinsi lideri care în loc sã-i apere îsi urmãresc doar propriul interes.

Miron Cozma a declarat ieri, la Petrosani, cu ocazia sãrbãtoririi protectoarei minerilor, SF. Varvara, cã ortacii au mai multi lideri astãzi decât erau în vremea când el conducea sindicatele si reprezenta circa 50 de mii de mineri fatã de 8000 cât mai sunt astãzi în minerit.

„Adevãrul e cã nu mai sunt sindicate, sunt prea multi lideri. Am fãcut o constatare tristã când am fost la Lupeni, la comemorarea ortacilor care au murit în 1929. Am rãmas surprins sã constat cã sunt mai multi lideri decât pe vremea mea. Asta în conditiile în care astãzi nu mai sunt mineri. Am rãmas stupefiat sã constat cã liderul de la LSMVJ (n.r. Liga înfiintatã de Miron Cozma, astãzi desfiintatã) avea peste 3000 de euro salariul si mai avea si pensie. Pe vremea mea liderii ãstia nu aveau sanse sã supravietuiascã. Mie nu-mi trebuia mult si indiferent cine era mergeam la minã si îl schimbam”, a spus Cozma.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Cozma: „Minerii nu mai au lideri!”

  • 4 decembrie 2012 la 23:40
    Permalink

    de frate-su nu spune ca ia bani si de la mina Lonea si de la sindicat(tot cam pe-acolo e suma) si are si conditii de pensionare ! RUSINE LUI SI CELOR CE-L PROMOVEAZA !!!

Comentariile sunt închise.