Costurile ridicate ale facturilor îi pun în gardă pe edilii de la Petroșani

C osturile mari ale facturilor la utilități crează probleme adminis-trațiilor locale, iar cea de la Petroșani nu face excepție.

Dacă abonații casnici plătesc un anumit tarif, nu același lucru se poate spune și despre instituțiile publice la care facturile au crescut astronomic. Edilii de la Petroșani spun că până în acest moment nu au întâmpinat probleme deosebite din cauza acestor facturi și sunt pregătiți, la nevoie, să facă și economii acolo unde se poate.
”Deocamdată nu avem probleme cu facturile la utilități. Am redus costurile prin măsurile pe care le-am luat din punct de vedere al economiilor pe care le-am făcut, indiferent că vorbim de iluminat public, fie vorbim de consumul de gaz metan. Pe estimările noastre deocamdată nu avem probleme deosebite în acest an, vom vedea cum va fi anul viitor. Dacă va fi nevoie vom putea vedea ce economii mai putem face la programul de funcționare al încălzirii în instituțiile publice în perioada în care se termină programul, 16.30 până la 08.00. vom putea reduce temperature undeva la 19 grade.
Cât timp lumea este la servici confortul termic necesar va exista”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.
Administrația locală de la Petroșani este pregătită să facă față costurilor la plata utilitățiilor din acest an.
Monika BACIU